Περιφέρεια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στo Νότιο Αιγαίο

Tο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Εurope Direct Nοτίου Αιγαίου διοργάνωσαν μια ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».
Νωρίτερα, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνδιοργάνωσαν Εργαστήριο για τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ της Περιφέρειας.

Οι ενότητες στο εργαστήριο

  • «Τι θέλουν να γνωρίζουν οι πολίτες του τόπου μου και πώς μπορώ να τους ενημερώσω»
    Ομιλητές θα είναι ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κώστας Τσουτσοπλίδης, η επικεφαλής του Europe Direct Νοτίου Αιγαίου Φίλια Παπασάββα και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Εύη Γεωργίτση.
  • «Θέματα, εργαλεία και πρακτικές του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ»
    Ομιλητές θα είναι η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Ελβίρα Φόρτε, ο υπεύθυνος Κοινωνικών Δικτύων και Ιστοσελίδας του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Σταύρος Σαμουηλίδης και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Εύη Γεωργίτση.

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα , σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Εurope Direct Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσαν ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 στις 17:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γ.Β. Καραγιάννης» του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στη Ρόδο

 

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα @ee_athina σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Εurope Direct Nοτίου Αιγαίου διοργάνωσαν ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες & θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γ.Β. Καραγιάννης» του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στη Ρόδο.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, και η υπεύθυνη του τμήματος επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας, Εύη Γεωργίτση, μίλησαν για την παρουσία της ΕΕ στην περιοχή, ενώ ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος @ghatzimarkos μίλησε για την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Σε ένα δεύτερο σκέλος της εκδήλωσης, ο ευρωβουλευτής @kefalogiannis_manolis αλλά και ο επίτιμος καθηγητής Σωτήρης Βαρελάς του τμήματος Τουριστικών Σπουδών του Παν. Πειραιώς, επικεντρώθηκαν στο θέμα του βιώσιμου τουρισμού.
Νωρίτερα, εκπρόσωποι του ΕΚ και της Αντιπροσωπείας παρουσίασαν εργαλεία για το ευρωπαϊκό ρεπορτάζ σε δημοσιογράφους τοπικών μέσων.

 

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες:

1. Την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα, για την οποία τοποθετήθηκε ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης.

2. Την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τις προσδοκίες από την ΕΕ, τις οποίες παρουσίασαν   ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Εύη Γεωργίτση.

3. Το βιώσιμο Τουρισμό για τον οποίο συζήτησαν  ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) και ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος τουριστικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Σωτήριος Βαρελάς.

Εισαγωγικό χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου/φορέα υποδοχής Europe Direct Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Χάλκης Ευάγγελος Φραγκάκης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε  ο δημοσιογράφος Χάρης Ντιγριντάκης.