Περιφέρεια

Γ. Χατζημάρκος: ‘Ανισος ο αγώνας με τη φωτιά. Για να αντιμετωπίσουμε αυτό τον υβριδικό πόλεμο, έχουμε απευθυνθεί παντού, όπου γης

“Tώρα είναι η ώρα του αγώνα. Eίμαστε στην πρώτη γραμμή, όπως  θα είμαστε στην πρώτη γραμμή και της διερεύνησης των ερωτήσεων και των απαντήσεων που αναζητούμε. Προσωπικά, είμαι ο πρώτος που θα ανοίξει και τον κύκλο της συγγνώμης που θα πρέπει να ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία. ” ανέφερε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, σε δήλωσή του  χθες το βράδυ, όπου πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια έχει απευθυνθεί παντού στο εξωτερικό για τον εντοπισμό διαθέσιμων πυροσβεστικών μέσων, που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα ήδη υφιστάμενα, στην συνεχιζόμενη για 9η μέρα επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Ρόδο. “Ο αγώνας με τη φωτιά είναι άνισος. Για να αντιμετωπίσουμε αυτό τον υβριδικό πόλεμο, έχουμε απευθυνθεί παντού,  όπου γης” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το video:

Η δήλωση:

“Η Ρόδος μας ζει δραματικές στιγμές ενός παρατεταμένου πύρινου εφιάλτη που μοιάζει να μην έχει τέλος. Μεγάλη αγωνία σε πάρα πολύ κόσμο, σε όλο το νησί, για όλο αυτό που έχουμε ζήσει,  για μία πάρα πολύ μεγάλη μάχη για να φτάσει αυτός ο εφιάλτης στο τέλος του. ‘Ένας αγώνας άνισος, σαν τη Λερναία Ύδρα της κόβεις ένα κεφάλι και βγαίνουν ένα και δύο.  Σε αυτή την περίπτωση, βγήκανε πολύ περισσότερο. Νομίζω έχουμε ξεπεράσει και κάθε στατιστικό όριο σε ότι αφορά την ταυτόχρονη εμφάνιση αναζωπυρώσεων των εστιών. Εμείς είμαστε εδώ να ολοκληρώσουμε αυτό τον πόλεμο μέχρι τέλους μαζί με τους συνεργάτες μας, όπως δεν έλειψε ποτέ κανείς από καμία μάχη, όπως και δεν έλειψε κανένας Ροδίτης από αυτήν.  και καταστροφικής από αυτήν. Σήμερα μόνο, 16 εναέρια μέσα,  δεκάδες οχήματα της πυροσβεστικής, πάνω από 50,  εκτός από αυτά που φτάνουν ως βοήθεια από άλλες χώρες,  πάνω από 300 πυροσβέστες και βέβαια χιλιάδες εθελοντές οι οποίοι δίνουν έναν απίστευτο αγώνα ηρωισμού από άκρη σε άκρη του νησιού και όχι μόνο για τη φωτιά, όχι μόνο για να σώσουν σπίτια τους, τις περιουσίες τους,  τα δάση τους από τις φλόγες,  αλλά και για να αγκαλιάσουν όλους αυτούς τους  ανθρώπους, τους επισκέπτες μας που άλλαξαν διαμονή λόγω των εκκενώσεων που ήρθανε με το «112».

Είμαστε εδώ στη μάχη, όπως ήμασταν πάντα και δεν θα λείψουμε ποτέ. Και καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά τα συναισθήματα των συμπατριωτών μας, όπως καταλαβαίνω και ότι η επόμενη μέρα πρέπει να ξεκινήσει από αναζητήσεις και απαντήσεις που πρέπει να δοθούν σε όλους μας. Από  μία διερεύνηση η οποία θα μας φτάσει επιτέλους στο σημείο να πούμε ότι ξέρουμε. Αλλά τώρα είναι η ώρα του αγώνα. Σε αυτό είμαστε στην πρώτη γραμμή, όπως  θα είμαστε στην πρώτη γραμμή και της διερεύνησης των ερωτήσεων και των απαντήσεων που αναζητούμε. Προσωπικά, είμαι ο πρώτος που θα ανοίξει και τον κύκλο της συγγνώμης που θα πρέπει να ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία.  Για την ενίσχυση των μέσων που έχουμε στη διάθεση μας, του εξοπλισμού για να αντιμετωπίσουμε αυτό τον υβριδικό πόλεμο που αντιμετωπίζουμε, έχουμε απευθυνθεί παντού,  όπου γης. Σήμερα είναι μία μέρα που οφείλουμε όλοι με το μεγαλύτερο «ευχαριστώ» σε όλα αυτά τα παιδιά που με ηρωισμό ορμάνε στις φλόγες. Δύο από αυτά τα παιδιά, οι δύο πιλότοι που έχασαν τη ζωή τους βουτώντας στις φλόγες της Καρύστου, θα είναι πάντα στην καρδιά μας. Οι προσευχές μας θα τους  συνοδεύουν.”