Ρόδος

Φωτιά στη Ρόδο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε όλο το νησί

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε όλο το νησί της Ρόδου, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Μέχρι τώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήταν το νότιο τμήμα του νησιού, όπου μαίνεται το μεγαλύτερο μέτωπο, με τη φωτιά να έχει συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Κυριακή είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η δημοτική ενότητα της Νότιας Ρόδου.

Εκτός της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου, που πλήττεται από την καταστροφική πυρκαγιά, αποφασίστηκε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και  οι Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, Καλλιθέας, Ιαλυσού, Πεταλούδων, Αφάντου και Αρχαγγέλου.

Σήμερα είχαμε δύο αναζωπυρώσεις σε Βάτι και Αρχάγγελο, ενώ τη νύχτα της Τρίτης η φωτιά πέρασε από το Γεννάδι, προς τα χωριά λαχανιά και Μεσσαναγρό, ενώ νωρίτερα είχε ηχήσει και 112 για την εκκένωση αρκετών περιοχών.

Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και πολλές ομάδες εθελοντών έδιναν τεράστια μάχη με τις φλόγες καταφέρνοντας να περιορίσουν το μέτωπο, ενώ από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν τις ρίψεις και τα εναέρια μέσα.

Τα μέτωπα εστιάζονται στη Μαλώνα, το Βατί και το Γεννάδι ενώ συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις.