Μητσοτάκης από Nαυπηγεία Σύρου: “Δε νοείται Σύρος χωρίς Ναυπηγείο” (Φωτο-Βίντεο)
Περιφέρεια

Μητσοτάκης- Νεώριο : “Δε νοείται Σύρος χωρίς Ναυπηγείο” (Φωτο-Βίντεο)

 

Στα ναυπηγεία του Νεωρίου μετέβη το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Ήταν η πρώτη επίσκεψή του ως πρωθυπουργός στη μεγαλύτερη ναυπηγική μονάδα του Αιγαίου.

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο ιδιοκτήτης του ναυπηγείου και επικεφαλής της ΟΝΕΧ Α.Ε., Πάνος Ξενοκώστας. Μεταξύ των άλλων, τον κ. Μητσοτάκη συνόδευσαν οι βουλευτές Γιάννης Βρούτσης, Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Σύρου, Νίκος Λειβαδάρας, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας και τοπικών φορέων.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύει ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει τα εξής:

“Στο ναυπηγείο της Σύρου αναγεννήθηκε η ιστορία της χώρας στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο. Σε αυτό τον χώρο όπου πριν μερικά χρόνια έμοιαζε ερείπιο, η μηχανή της οικονομίας ξαναπήρε μπροστά, εκατοντάδες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν.
Με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είμαστε εδώ για να σηματοδοτήσουμε αυτό ακριβώς.
Τον συνεχή αγώνα για ανάταση και κοινωνική συνοχή”.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι λόγω της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη.

Όπως έχει γραφτεί και σε προηγούμενα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση θεωρεί το Νεώριο ως μια επιχείρηση πρότυπο για την ανάκαμψη του ναυπηγικού τομέα στη χώρα μας.

Μετά την περιοδεία του στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου, ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη όπου ενημερώθηκε για την πορεία του Νεωρίου και τα μελλοντικά σχέδια της επιχείρησης.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που με τη βοήθεια όλων όσοι εμπλέκονται σε αυτή την πολύ μεγάλη εθνική επιτυχία, του επενδυτή, των εργαζομένων, της Περιφέρειας, όλων των τοπικών φορέων, επισκέπτομαι σήμερα ένα ναυπηγείο το οποίο πραγματικά σφύζει από ζωή. Δεν νοείται Σύρος χωρίς ναυπηγείο. Συνεισφέρετε περίπου το 15% του ΑΕΠ του νησιού και παραπάνω από 500 καλές θέσεις εργασίας, με τεχνίτες, προκομμένους ανθρώπους, οι οποίοι δουλεύετε σε ένα κλάδο ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για την πατρίδα μας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της επίσκεψής του στα Ναυπηγεία Σύρου ONEX Neorion Shipyards, και υπενθύμισε την πρώτη φορά που είχε επισκεφθεί το ναυπηγείο.

«Θυμάμαι την πρώτη μου επίσκεψη στην Σύρο, όταν ακόμα το ζήτημα των Ναυπηγείων παρέπαιε, την ανησυχία στα μάτια των εκπροσώπων των εργαζομένων. Τότε, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γνωρίζοντας και το επενδυτικό ενδιαφέρον το οποίο υπήρχε για το Νεώριο, είχα δώσει τη διαβεβαίωση ότι θα ξεπεράσουμε όλα τα γραφειοκρατικά και διοικητικά εμπόδια έτσι ώστε το Ναυπηγείο εδώ της Σύρου να λειτουργήσει και πάλι», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Χαίρομαι, επίσης, ιδιαίτερα κάθε φορά που μιλώ με Έλληνες πλοιοκτήτες, οι οποίοι μου μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τη σπουδαία δουλειά που γίνεται εδώ στην Σύρο. Για την παραγωγικότητά σας, για την ταχύτητα, για την ποιότητα της δουλειάς σας. Και αυτό είναι μία πολύ μεγάλη παρακαταθήκη για την εθνική οικονομία. Δεν γίνεται η χώρα μας να έχει τον μεγαλύτερο ελληνόκτητο στόλο στον κόσμο και ταυτόχρονα να μην έχει ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία», υπογράμμισε.

«Πολύ χαίρομαι, λοιπόν, που εδώ τα έχετε καταφέρει. Τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει εάν δεν βάζατε εσείς οι εργαζόμενοι πρώτοι πλάτη. Χρειάστηκε να παρθούν δύσκολες αποφάσεις. Κόψαμε γόρδιους δεσμούς, προβλήματα τα οποία έρχονταν από το παρελθόν. Τα λύσαμε και σήμερα αυτό το οποίο βλέπω, ένα ναυπηγείο γεμάτο πλοία να περιμένουν, πολλούς εργαζόμενους, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι και τα πιο σύνθετα προβλήματα μπορούν να λύνονται», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

«Έτσι οραματιζόμαστε την ανάπτυξη στη χώρα μας. Πάνω από όλα όταν μιλάμε για ανάπτυξη, μιλάμε για καλές δουλειές. Και πόσω μάλλον σε ένα νησί σαν την Σύρο, με μία τόσο βαριά ιστορία των ναυπηγείων ταυτισμένη με την ιστορία της πρωτεύουσας των Κυκλάδων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σας εύχομαι ολόψυχα, από καρδιάς, καλή δύναμη, προσοχή πάντα στη δουλειά σας. Εύχομαι στη διοίκηση να εξακολουθεί να επενδύει στο ναυπηγείο, να κάνουμε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις έτσι ώστε η δουλειά αυτή, η βαριά δουλειά, να γίνεται όσο πιο φιλική προς το περιβάλλον και ξέρω ότι έχουν γίνει δουλειές σε αυτή την κατεύθυνση. Εμείς θα στηρίξουμε σε όλες τις κατευθύνσεις, να βάλουμε νέα τεχνολογία στο ναυπηγείο, να επενδύσουμε στην κατάρτιση, κάτι το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε σήμερα, να μπαίνουν νέοι τεχνίτες, η επόμενη γενιά, να καταλαβαίνει ότι η δουλειά αυτή είναι μία δουλειά που αξίζει τον κόπο να την ακολουθεί κανείς», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα είμαστε κοντά σε αυτή την επένδυση, όπως είμαστε κοντά σε κάθε παραγωγική επένδυση στη χώρα η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας. Να είστε καλά, καλή δύναμη και συγχαρητήρια και πάλι σε όλες και σε όλους», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Πρωθυπουργός.

cyclades24.gr