Περιβάλλον Περιφέρεια

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)

Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023) που λαμβάνει χώρα σε όλα τα κράτη της Ευρώπης από 18 έως 26 Νοεμβρίου 2023, με κοινό σύνθημα «Σκέψου Αειφορία, Μείωσε Συσκευασία».

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου θα λειτουργήσει  περίπτερο ευαισθητοποίησης επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα στον πεζόδρομο του Ακταίον στην πόλη της Ρόδου, κατά το διάστημα μεταξύ 20 έως 24 Νοεμβρίου καθημερινά από 09:00 έως 14:00.

Εκεί, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τις δράσεις του Φορέα, να μάθουν περισσότερα σχετικά με την πρόληψη, την ανακύκλωση και τη σημαντικότητά της καθώς και τον τρόπο να ανακυκλώνουν σωστά στον μπλε κάδο.

Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε σύγχρονη κοινωνία. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, οι νέες γενιές χρειάζονται τις κατευθύνσεις για ένα βιώσιμο αύριο. Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου, συναισθανόμενος την κοινωνική του ευθύνη, προγραμματίζει επίσης τη διεξαγωγή θεματικών ενημερωτικών ομιλιών σε δημοτικά σχολεία της Ρόδου για την προώθηση της κυκλικότητας, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης. Παράλληλα τα σχολεία έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Ρόδου και να γνωρίσουν από κοντά τα στάδια που μεσολαβούν από την παραλαβή των ανακυκλώσιμων υλικών, τον διαχωρισμό τους ανά είδος μέχρι την διοχέτευσή τους στην αγορά Ανακύκλωσης.

Ο Φορέας με την ίδρυσή του εγκαινίασε μια νέα περίοδο συνεργασίας με τους 34 νησιωτικούς δήμους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σηματοδοτώντας παράλληλα τη νέα φιλοσοφία της Περιφέρειας στον τομέα του περιβάλλοντος και της βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο Φο.Δ.Σ.Α. αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα για την υλοποίηση της νέας εθνικής αντίληψης και στρατηγικής για την Ανακύκλωση και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας στο Νότιο Αιγαίο.

Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στον κοινό σκοπό αυτό, διευρύνοντας το μήνυμα για τη μείωση των αποβλήτων. Με τη συλλογική μας προσπάθεια μπορούμε να δημιουργήσουμε μαζί ένα πιο βιώσιμο και κλιματικά ουδέτερο μέλλον για τα νησιά μας.