Γιώργος Χατζημάρκος: “Δεν ξεχνάμε τα νησιά. Προτεραιότητα σε κάθε βήμα μας”
Περιφέρεια

Γιώργος Χατζημάρκος: “Δεν ξεχνάμε τα νησιά. Προτεραιότητα σε κάθε βήμα μας”

Καθ οδόν για τις Κυκλάδες ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος απάντησε στα Καρπαθιακά Νέα κι έδωσε το στίγμα της απόφασης να δρομολογηθεί εκτάκτως το φορτηγό πλοίο για τα νησιά που υποφέρουν από την απίστευτη ιστορία του OLYMPUS.

Να υπογραμμίσουμε κάτι που ίσως δεν έχει προβληθεί, ότι για το πλοίο δεν υπάρχουν εισιτήρια, δηλαδή το ταξίδι είναι δωρεάν για τις μεταφορικές εταιρείας.

Ο Περιφερειάρχης μας θύμισε ότι πριν 4 χρόνια, σε έναν αποκλεισμό που είχε η Κάσος η Περιφέρεια έβαλε ελικόπτερο για να στείλει είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα.  Και στην περίπτωση του ιδιόμορφου αποκλεισμού που ζει η Κάσος και Κάρπαθος, η Περιφέρεια, χωρίς πολλά λόγια, ναυλώνει πλοίο για τη μεταφορά εμπορευμάτων σε Κάσο και Κάρπαθο.

Μετά από συνεχείς επαφές του Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη και την πλοιοκτήτρια εταιρεία Blue Star Ferries προχώρησαν στη ναύλωση του πλοίου Blue Carrier I τύπου Ro-Ro Cargo, το οποίο θα πραγματοποιήσει  έκτακτο δρομολόγιο από Κρήτη προς Κάρπαθο και Κάσο για την μεταφορά εμπορευμάτων.

Μάλιστα ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Το πρόβλημα της τροφοδοσίας των δύο νησιών, επισήμαναν και με επιστολές τους προς τον Περιφερειάρχη, η Έπαρχος Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου, Καλλιόπη Νικολαΐδου, ο Δήμαρχος Καρπάθου , Ιωάννης Νισύριος και ο Δήμαρχος Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος, οι οποίοι ζήτησαν την παρέμβασή του για την δρομολόγηση πλοίου για την μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων και ευπαθών προϊόντων στα δύο νησιά, που βρίσκονται στα πρόθυρα σοβαρών ελλείψεων.

Ο Περιφερειάρχης σε συνεννόηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη και με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, Blue Star Ferries,  προχώρησε στη  ναύλωσης του πλοίου Blue Carrier I, με κάλυψη από την Περιφέρεια του κόστους του έκτακτου δρομολογίου. Μάλιστα, λόγω ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος στα Καρπαθιακά Νέα,  η εταιρεία Blue Star Ferries,  ζήτησε μόνο τα έξοδα της και το πετρέλαιο για τη διαδρομή, χωρίς να απαιτήσει, όπως θα μπορούσε κάποιο μεγάλο ποσό.

Το πλοίο, αύριο το πρωί (Κυριακή) θα εκτελέσει έκτακτο δρομολόγιο προς Κρήτη, για να μεταφέρει όλα τα φορτηγά με εμπορεύματα σε Κάρπαθο και Κάσο.

Ο κ. Χατζημάρκος ελπίζει ότι  αυτή η περιπέτεια, της Κάσου και της Καρπάθου,  θα λήξει πολύ σύντομα. Το υπ. Ναυτιλίας ακολουθώντας τις νομικές διαδικασίες και με άμεσες ενέργειες θα φροντίσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Πηγή Καρπαθιακά Νέα