Βασίλης Κινούς στον RV: Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη και όλους όσοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με το πρόβλημα του κλιματισμού στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρόδου
Περιφέρεια

Βασίλης Κινούς στον RV: Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη και όλους όσοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με το πρόβλημα του κλιματισμού στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρόδου

Τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο ευχαρίστησε μέσω του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του Real Voice 995, o διευθυντής τη ΜΕΘ, εντατικολόγος Βασίλης Κινούς, καθώς και όλους όσοι έσπευσαν να βοηθήσουν για να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσόν για την προμήθεια του ειδικών προδιαγραφών κλιματιστικού μηχανήματος, για την ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρόδου.

Το Σάββατο το απόγευμα και ενώ ο κ. Κινούς έκανε γνωστό δια των socila media ότι η ΜΕΘ έχει μόνο έναν ανεμιστήρα, αφού η προσπάθεια που έγινε από ιδιώτες δεν είχε αποτέλεσμα, ο Περιφερειάρχης έδωσε εντολή σε τεχνικό να συνομιλήσει με τον κ. Κινούς και να τον ενημερώσει ότι η Περιφέρεια διατίθεται να αναλάβει τον κόστος της προμήθειας κλιματιστικού.

Όπως είπε στον Real Voice και την Ρένα Παυλάκη ο κ. Κινούς,  αν μέχρι την Παρασκευή δεν έχει έρθει στο Νοσοκομείο το μηχάνημα που ιδιώτης έχει παραγγείλει, τότε θα αποτανθεί στην Περιφέρεια, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία του.

Σημειώνεται ότι ολόκληρο το Νοσοκομείο της Ρόδου λειτουργεί χωρίς κλιματισμό λόγω βλάβης στο κεντρικό σύστημα κλιματισμού. Η εκτίμηση κατά τον κ. Κοινούς, της Τεχνικής Υπηρεσίας  του Νοσοκομείου είναι ότι θα απαιτηθούν 4 – 5 εκατ. ευρώ και 3 έως 4 χρόνια για την αντικαταστάσή του.

Παράλληλα ο κ. Κινούς αναφέρθηκε στην έλλειψη εντατικολόγων και αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Όπως εξήγησε, οι ειδικότητες αυτές, ειδικά μετά την πανδημία covid – 19 είναι περιζήτητες στα κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας, συνεπώς πολύ δύσκολα εκδηλώσει κάποιος γιατρός ενδιαφέρον να έρθει στη Ρόδο, ακόμα και αν προκηρυχθούν οι ειδικότητες αυτές από το Υπουργείο Υγείας, παρά μόνο αν θεσπιστούν τοπικά κίνητρα.

Με δεδομένο ότι ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ήταν πάντοτε αρωγός στην προσπάθεια ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος υγείας, το οποίο  τα τελευταία χρόνια έχει διαθέσει 47,3 εκατ. ευρώ, ο κ. Κινούς είπε ότι θα επιδιώξει το συντομότερο συνάντηση με τον Περιφερειάρχη για να τεθεί το ζήτημα της ενίσχυσης της ΜΕΘ με προσωπικό και   διαχώρισε τη θέση του από εκείνους που χρησιμοποιούν το Νοσοκομείο για μικροπολιτικούς λόγους.

Ακούστε τον εδώ: