Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Γ.Γ. Νησιωτικής Πολιτικής
Περιφέρεια

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Γ.Γ. Νησιωτικής Πολιτικής

Τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη επισκέφθηκε χθες, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης.

Στην αρχή της ενδελεχούς συζήτησης που ακολούθησε, ο κ. Κουτουλάκης υπογράμμισε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όλα αυτά τα χρόνια ευχαριστώντας ιδιαιτέρως τον κ. Λεονταρίτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στις δύο μεγάλες συνδιοργανώσεις που πραγματοποίησαν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και πιο συγκεκριμένα στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου που διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου στη Μήλο καθώς και στην πολύ επιτυχημένη 34η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο από 26 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου.

Στη συνέχεια, έγινε ευρύτατη συζήτηση για τα έργα υποδομών και για τον προγραμματισμό μελλοντικών δράσεων που από κοινού μπορούν να πραγματοποιήσουν Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εστιάζοντας τον σχεδιασμό κυρίως στα μικρά νησιά της Περιφέρειας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον κ. Λεονταρίτη στην ανάγκη για ταχύτερη πληρωμή του μεταφορικού ισοδύναμου, καθώς και στον επανασχεδιασμό κάποιων δρομολογίων της ενδοεπικοινωνίας.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Λεονταρίτης πρότεινε τη σύγκληση σύσκεψης, στην οποία θα συμμετέχουν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι Δήμαρχοι των νησιών προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση των νέων δημοτικών αρχών για τα χρηματοοικονομικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν σε όλα τα επίπεδα, αλλά και να υπάρξει σχεδιασμός μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής πολιτικής για την επόμενη πενταετία.

Σε δήλωση που προέβη, κατά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε:

«Η παραμονή του κ. Κουτουλάκη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ήταν μια πολύ καλή είδηση για εμάς τους νησιώτες.

Οι άριστες σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ Γενικής Γραμματείας, Περιφέρειας και Δήμων εγγυώνται θετικά αποτελέσματα για τα νησιά μας.»