Τουρισμός

O FTI παρατείνει την καλοκαιρινή σεζόν 2024 στην Ελλάδα 150 ξενοδοχεία ανοικτά σε Κρήτη και Ρόδο

Όσοι στρέφονται στην ενδιάμεση περίοδο επωφελούνται σαφώς από τιμολογιακά πλεονεκτήματα

Την επέκταση της θερινής, τουριστικής περιόδου του 2024 από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο, στην Ελλάδα, αλλά και στην Τουρκία, με ανοικτά ξενοδοχεία και αντίστοιχες αεροπορικές συνδέσεις ανακοίνωσε ο FTI.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο, γερμανικό, τουριστικό πράκτορα περίπου 300 ξενοδοχεία στην περιοχή της Σμύρνης και της Αττάλειας και περίπου 150 ξενοδοχεία στην Κρήτηκαι τη Ρόδο με αντίστοιχες αεροπορικές συνδέσεις θα είναι διαθέσιμα στους επισκέπτες την επόμενη άνοιξη και στα τέλη του φθινοπώρου. Επίσης, θα προσφέρονται ειδικά πακέτα για επιλεγμένα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, που περιλαμβάνουν ενοικίαση αυτοκινήτου για διαμονή το Νοέμβριο.

“Όσοι στρέφονται στην ενδιάμεση περίοδο επωφελούνται σαφώς από τιμολογιακά πλεονεκτήματα. Ιδιαίτερα οι παραθεριστές ή τα ζευγάρια που προτιμούν την άνοιξη και τα τέλη του φθινοπώρου. Επιπλέον, η υψηλή περίοδος είναι λιγότερο πολυσύχναστη και οι παραθεριστές μπορούν να ανακαλύψουν τη γοητεία της Κρήτης, της Ρόδου, της Σμύρνης και των λοιπών περιοχών τον Απρίλιο και τον Νοέμβριο σε ένα ήπιο κλίμα, μακριά από τη φασαρία”, αναφέρει ο επικεφαλής του FTI, Karl Markgraf, παρουσιάζοντας το διευρυμένο πρόγραμμα του tour operator για το καλοκαίρι του 2024.

Για το καλοκαίρι του 2024, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες του Ομίλου αναφέρουν σημαντική ποσοστιαία αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και μια ευδιάκριτη τάση προς τις έγκαιρες κρατήσεις. Τα ελληνικά νησιά, η Μαγιόρκα, η Αίγυπτος, η Τουρκία, η Ιταλία, το Ντουμπάι, οι Μαλδίβες, η Ταϊλάνδη και η Βόρεια Αμερική αποτελούν τους αγαπημένους προορισμούς των Γερμανών παραθεριστών.

Για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο, ήδη, καταγράφονται υψηλές κρατήσεις με μια καλή, διψήφια ποσοστιαία αύξηση, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τον κ. Markgraf. Η Αίγυπτος, η Τουρκία, τα Κανάρια Νησιά και το Ντουμπάι καθώς και ο Ινδικός Ωκεανός, η Ταϊλάνδη, η Δομινικανή Δημοκρατία και το Μεξικό έχουν ιδιαίτερη ζήτηση.

Εκτός από αυτούς τους κορυφαίους προορισμούς, ο FTI αναμένει επίσης αύξηση της ζήτησης και για άλλους ταξιδιωτικούς προορισμούς: “Πολλοί επισκέπτες θα επιλέξουν τον προορισμό τους με βάση την τιμή”, προβλέπει ο επικεφαλής Tour Operating του τουριστικού πράκτορα, Casper Urhammer. “Γι’ αυτό οι πιθανότητες είναι καλές και για τη Νότια Αφρική το 2024, όπου το αδύναμο εθνικό νόμισμα καθιστά τα ταξίδια πολύ ελκυστικά”, είπε.

money-tourism.gr