Πολιτική

Γιάννης Παππάς: Σύσκεψη στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για ζητήματα των νησιών

Θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Παππά, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τους Υφυπουργούς, κ.Διονύση Σταμενίτη και Σταύρο Κελέτση.

Κατά τη συνάντηση, δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στο νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ, όπου, μέσω των τριών επιπέδων ασφάλισης και των όποιων, νέων κινδύνων θα μπορούσε αυτός να περιλαμβάνει, πρόκειται να καλλιεργηθεί το αίσθημα ασφάλειας στους αγρότες μας, σε ό, τι αφορά στην παραγωγή και το εισόδημά τους.

Η επίσπευση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις, από τις μεγάλες, καταστροφικές, δασικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, όπως και αυτές του ΕΛΓΑ για το φυτικό κεφάλαιο, αποτέλεσαν επίσης σοβαρό θέμα συζήτησης.

Στον κλάδο της αλιείας και συγκεκριμένα, στο σημαντικό θέμα της αναβάθμισής του, με σκοπό, την ενίσχυση της βιωσιμότητας του πρωτογενούς τομέα, συμφωνήθηκε, η έμπρακτη στήριξη, μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Την ριζική αναβάθμιση του Πρωτογενούς Τομέα και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στον κλάδο, τόνισε ο Υφυπουργός κ. Παππάς, μετά το πέρας της παραγωγικής συνάντησης, δηλώνοντας ότι, γίνονται στοχευμένες και ουσιαστικές ενέργειες, στο πλαίσιο συνεργασίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με κατεύθυνση την αξιοποίηση, εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, καθώς, επιβάλλεται αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα, ουσιαστικά του φυσικού θησαυρού που μας χαρίζουν, η στεριανή και η θαλασσινή Ελλάδα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα, κ. Φιλήμων Ζαννετίδης, ο Έπαρχος Νάξου, κ. Ιωάννης Μαργαρίτης, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Αλιέων Μέσης και Παράκτιας Αλιείας, κ. Κωνσταντίνος Σαρούκος, ο Πρόεδρος Αγροτικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ρόδου, κ. Σάββας Σαββούλης και ο εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος Νότιας Ρόδου, κ. Κώστας Θωμάς.