Δωδεκάνησα

Στην Τήλο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ενCINEσθηση» του Νεανικού Πλάνου Η έκκληση της Δημάρχου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Νεανικού Πλάνου “ενCINEσθηση 2023” επισκέπτεται το όμορφο νησί της Τήλου με την υποστήριξη του Δήμου Τήλου. Το πρόγραμμα, που τελεί υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, επισκέπτεται το Γυμνάσιο και Λύκειο Τήλου και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τήλου, καθώς και το Δημοτικό σχολείο Τήλου από 30 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου, με δράσεις που συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την κινηματογραφική παιδεία, με άξονα την συμμετοχικότητα και την συμπερίληψη.

Στόχος αυτών των δράσεων είναι τα παιδιά και οι νέοι να κατανοούν βαθύτερα την έννοια της ενσυναίσθησης μέσω της κινηματογραφικής εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικές κινηματογραφικές δράσεις στην Τήλο περιλαμβάνουν:

α) Ένα κινηματογραφικό εργαστήριο συμμετοχικής παρατήρησης στο Γυμνάσιο-Λύκειο & στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας υπό την καθοδήγηση της κινηματογραφίστριας Βάνιας Τέρνερ.

β) Προβολές ταινιών στο Δημοτικό Σχολείο Τήλου από τη μοναδική του είδους της στην Ελλάδα Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου https://www.neanikoplano.gr/allmovies/

Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος «ενCINEσθηση» τη σχολική χρονιά 2022-2023: https://www.neanikoplano.gr/encinaisthisi-2022/ , για τις δράσεις του Νεανικού Πλάνου: https://www.neanikoplano.gr/ και του Φεστιβάλ Ολυμπίας: https://olympiafestival.gr/ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σε όλη την χώρα.

Η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά-Αλειφέρη σχολιάζοντας την εγκατέλειψη από την πολιτεία που οδηγεί τους κατοίκους σε αναγκαστική εξορία και  τα νησιά να ερημώνουν, δήλωσε:

” Δεν σταματάμε να φέρνουμε δράσεις στα σχολεία μας! Προσπαθούμε στα παιδιά της Τήλου να δώσουμε όλα αυτά που τους αξίζουν, που δικαιούνται και που ορισμένα στερούνται γιατί μεγαλώνουν σε ένα μικρό νησί… Προσπαθούμε…
Αυτό που δεν μπορούμε όμως να δεχθούμε όσο και να προσπαθήσουμε, είναι η απαξίωση από την “οργανωμένη πολιτεία” μας στο δικαίωμα της δημόσιας εκπαίδευσης των παιδιών μας!
Πότε επιτέλους θα καταλάβουν ότι εάν δεν υπάρχουν σχολεία στα νησιά μας, θα αναγκαστούν οι γονείς να μετακομίσουν σε ένα άλλο τόπο προκειμένου να μάθουν γράμματα, ναι ναι έτσι απλά και λαϊκά, τα παιδιά τους;
Έτσι ερημώνουν τα νησιά μας, με τέτοιου είδους “πολιτικές αποφάσεις”
Ξυπνήστε λέμε!!!
Τα νησιά μας δεν πρέπει να ερημώνουν, πρέπει να είναι “ζωντανά” και ελληνικά!”

 

otavoice.gr