Πολιτική

“Αρχή Οργάνωσης” : Ιστορική βεβήλωση της μνήμης του Δημήτρη Κρεμαστινού

Βεβήλωση της ιστορικής μνήμης του Δημήτρη Κρεμαστινού από τη δημοτική αρχή για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα

Σε πρωτοφανούς Βεβήλωση της ιστορικής μνήμης του Δημήτρη Κρεμαστινού προχώρησε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αρχαγγέλου Νικόλαος Διμέλλης, αφού με απόφασή του και χωρίς ποτέ να ρωτήσει κανέναν, προχώρησε σε αφαίρεση της επιτοίχιας μαρμάρινης πλάκας από το νέο 2ο δημοτικό σχολείο Αρχαγγέλου (περιοχή Λειβάδας), επί της οποίας αναφερόντουσαν οι θεμελιωτές του.

Ο αείμνηστος Δημήτρης Κρεμαστινός, με δικές του ενέργειες είχε καταφέρει και είχε εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους για την ανέγερση του νέου σχολείου το έτος 2015 και ήταν ο ίδιος που ενήργησε ώστε να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος στο έτος 2018, όταν διαπίστωσε ότι καθυστερούσε την ολοκλήρωση του έργου.

Υπήρξε αστείρευτη η βαθιά αγάπη του Δημήτρη Κρεμαστινού για τον Αρχάγγελο όπου μεγάλωσε. Σειρά έργων και ευεργετημάτων για το σύνολο της Δωδεκανησιακής κοινωνίας φέρουν την υπογραφή του καθηγητή. Μάλιστα, σειρά ανυπολόγιστου αριθμού ευεργετημάτων ξεκίνησαν από τον ίδιο, χωρίς ποτέ να αξιώσει αναφορά στο όνομά του.

Το μόνο που είχε ζητήσει ο καθηγητής από τους Αρχαγγελίτες είναι να προσέξουν τη μαρμάρινη πλάκα θεμελίωσης του νέου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου, όπου το όνομά του θα το διαβάζουν τα παιδιά και θα μαθαίνουν ότι ένας συντοπίτης τους, με τη δουλειά και την προσήλωσή του, έφτασε μέχρι εκεί που όριζαν τα όνειρά του.

Κι όμως, η μαρμάρινη πλάκα αφαιρέθηκε, προ ολίγων ημερών, προφανώς για προεκλογικούς σκοπούς και χωρίς καμία προειδοποίηση. Αφαιρέθηκε από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Αρχαγγέλου, ο οποίος ερωτηθείς είπε ότι θα επανατοποθετηθεί μια καινούρια, όπου θα αναφέρονται και τα ονόματα του νυν δημάρχου και του νυν προέδρου, οι οποίοι συνεχίζουν το έργο και, όπως είπε, θα το παραδώσουν πριν τις εκλογές.

1ον Φτάσαμε στο παρά πέντε των εκλογών για να γίνεται συζήτηση ολοκλήρωσης του έργου.

2ον Για την είσοδο και έξοδο από το σχολείο δεν υπάρχει κόμβος, ούτε και φανάρια επί της εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου. Χωρίς κόμβο, η έξοδος των γονέων στην εθνική οδό, με κατεύθυνση προς τον Αρχάγγελο θα συνοδεύεται από διαρκή κίνδυνο πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος.

Η «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας, καλεί τον πρόεδρο να αποκαταστήσει την ιστορική μνήμη του Δημήτρη Κρεμαστινού, επανατοποθετώντας τη μαρμάρινη πινακίδα, στην αρχική της θέση. Αν επιθυμεί ο κοινοτάρχης και ο δήμαρχος να αναφερθούν τα ονόματά τους, δεν χρειάζεται να καπηλευτούν το όνομα του καθηγητή, βάζοντας το κάτω από το δικό τους.

Ας ολοκληρώσουν το σχολείο κι όταν το παραδώσουν, με οδικό κόμβο ασφαλούς εξόδου, με φανάρια, με πόρτες, παράθυρα και όταν αποτραβήξουν τα κατσίκια που βόσκουν στην αδιαμόρφωτη αυλή του, τότε ας τοποθετήσουν μία επιπλέον πινακίδα με τα ονόματά τους.