Ρόδος

Κανονικά από σήμερα Δευτέρα, τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Ξεκίνησε άμεσα και ο επαναπρογραμματισμός των αναβληθέντων χειρουργείων, του τελευταίου 10ημέρου του Σεπτεμβρίου

Σε ομαλοποίηση οδηγείται από σήμερα, Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, η λειτουργία των χειρουργείων στο Νοσοκομείο της Ρόδου, μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

Σε επικοινωνία του RV με την διοίκηση του Νοσοκομείου, έγινε γνωστό ότι τα τακτικά χειρουργεία από σήμερα πραγματοποιούνται κανονικά, αφού με ενέργειες της διοίκησης ήρθε αναισθησιολόγος από την Αθήνα, ενώ έχει  ξεκινήσει άμεσα και ο επαναπρογραμματισμός  των αναβληθέντων χειρουργείων,  του τελευταίου 10ημέρου του Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, όπως έχει κάνει γνωστό η διοίκηση με ανακοίνωσή της, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη του μεγάλου όγκου των περιστατικών που χρήζουν χειρουργείου. Αυτή η προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση, από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι και σήμερα, πάνω από 4.300 χειρουργείων. Μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκαν περίπου 300 τακτικά και έκτακτα χειρουργεία«, σημειώνουν οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου Ρόδου.

Επιπλέον, από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι και τον Μάρτιο του 2023 έχουν προκηρυχθεί έξι (6) θέσεις ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη των αναγκών.

Αναμένεται εντός των επομένων ημερών η δημοσίευση στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η πρόσληψη μιας μόνιμης Ιατρού αναισθησιολόγου από την τελευταία προκήρυξη. Επίσης, για τον μήνα Οκτώβριο αναμένονται να έρθουν τουλάχιστον δύο μετακινούμενοι αναισθησιολόγοι.

Πηγή RealVoice