Ρόδος

Ταξί: Απεργία από Δευτέρα έως Πέμπτη για το φορολογικό νομοσχέδιο

Σε 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι οδηγοί ταξί σε όλη την Ελλάδα, αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) ξεκινώντας από την Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου, στις 5 το πρωί.

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου ενημέρωσε δια του προέδρου του κ. Θ. Καστανίδη οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν από τη Δευτέρα 04/12/2023 και από ώρα 05:00 έως και τα ξημερώματα της Παρασκευής 05:00 π.μ.

Η απόφαση της Ομοσπονδίας

Στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) αναφέρει τα εξής:

Συνάδελφοι, σήμερα Παρασκευή 1/12/2023 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στο συμβούλιο αυτό συζητήθηκε για άλλη μια φορά για το πόσο ολοκληρωτικά καταστροφικό είναι το φορολογικό νομοσχέδιο για τον κλάδο και μας οδηγεί στην οικονομική εξόντωση και εξαθλίωση.

Η φορολόγηση με τεκμαρτό εισόδημα θα προκαλέσει υπέρμετρη επιδείνωση της κατάστασης όπου θα μας οδηγήσει στο κλείσιμο ή σε έξοδο από το επάγγελμα.

Η Κυβέρνηση αγνοώντας τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία όλο αυτό το διάστημα, δεν άφησε περιθώρια με αποτέλεσμα η πλειοψηφία του Δ.Σ., να αποφασίσει για δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες Πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, ξεκινώντας από την Δευτέρα 4/12/23 και ώρα 5:00 π.μ. και μέχρι και την Παρασκευή στις 5:00 π.μ.

Η Ομοσπονδία καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας να προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση κρίνουν απαραίτητη, πλέον της απεργίας.

ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΞΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ.»