Ρόδος

Όμιλος Rotary Ρόδου: Εκδήλωση με την ευκαιρία της επίσκεψης του Διοικητή της 2475 Περιφέρειας Διεθνούς Rotary στη Ρόδο

Τον Όμιλο Rotary Ρόδου επισκέφθηκε ο Διοικητής της 2475 Περιφέρειας Rotary Δημήτριος Μπέκος, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της καθιερωμένης περιοδείας που κάθε Διοικητής πραγματοποιεί με την ανάληψη των καθηκόντων του σε όλους τους Ομίλους της Περιφέρειας.

Ο Όμιλος Rotary Ρόδου, προκειμένου να τον τιμήσει, διοργάνωσε πανηγυρική συνεστίαση στο ξενοδοχείο Rodos Palace, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών καθώς και οι προ πρόεδροι των Ομίλων  Rotary Oradea και Rotary Oradea Art Nouveau από τη Ρουμανία, Sorina Bradea και Emil Bradea, και η πρόεδρος του Ομίλου Rotary Ρόδος Κολοσσός Βάσω Μουτάφη. Πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση παραστάθηκαν ο πατήρ Μιχαήλ Κρητικός ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ρόδου, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χρήστος Μπάρδος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης, ο αναπληρωτής Δημάρχου και αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και Μετανάστευσης Στράτος Καρίκης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, Επικοινωνίας, Τύπου και Εθιμοτυπίας, Κωνσταντίνος Σ. Ταρασλιάς, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αναστάσιος Σπανός, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Υποδομών, Ενεργειακών Επενδύσεων Τηλέμαχος Καμπούρης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου Σταύρος Τσαντής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου του Ομίλου Rotary Ρόδου Ιωάννη Χαλικιά, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Ο Όμιλος μας που ιδρύθηκε το 1962 πριν από 61 χρόνια, αποτελείται από καταξιωμένα μέλη της τοπικής κοινωνίας, έχει πλούσια κοινωνική, πολιτιστική και φιλανθρωπική δράση και χαίρει ευρείας αποδοχής και αναγνώρισης.

Το Rotary είναι μια κοινότητα ανθρώπων με διαφορετικές ιδεολογικές πεποιθήσεις, που ανήκουν σε διαφορετικά έθνη, αλλά είναι ενωμένοι με τα ιδανικά της φιλίας, της συναδελφοσύνης και της αμοιβαίας εξυπηρετήσεως. Ο Ροταριανός είναι απαλλαγμένος από προκαταλήψεις. Είναι καλός πολίτης της χώρας του και προσηλωμένος στα εθνικά ιδανικά.

Το πεδίο δράσης του Rotary δεν είναι μόνο αυτό της κοινωνικής φροντίδας, αλλά πολύ μεγαλύτερο και ευρύτερο. Αναφέρω εδώ για παράδειγμα ότι πολλές εκστρατείες για θέματα αναλφαβητισμού, εμβολιασμών, πρόληψης και ενημέρωσης, φροντίδας για την διατήρηση των υδάτινων πόρων και της προστασίας του περιβάλλοντος αποτελούν εδώ και δεκαετίες διαχρονική έγνοια και προβληματισμό των εκάστοτε προέδρων του Διεθνούς Rotary.

Ο Σεπτέμβριος λοιπόν είναι αφιερωμένος, από το Διεθνές Rotary, στη βασική εκπαίδευση και στην καταπολέμηση του αναλφαβητισμού. Οι Ροταριανοί ανά τον κόσμο καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση της εκπαίδευσης και την εξάλειψη του αναλφαβητισμού. Η βασική εκπαίδευση και η παιδεία είναι ένας από τους έξι τομείς εστίασης του Rotary. Γνωρίζουμε ότι η βασική εκπαίδευση και η παιδεία είναι απαραίτητες για τη μείωση της φτώχειας, τη βελτίωση της υγείας, την ενθάρρυνση της κοινοτικής και οικονομικής ανάπτυξης και την προώθηση της ειρήνης.

Οι ισχυρές βάσεις στην εκπαίδευση όχι μόνο ανοίγουν πόρτες σε ευκαιρίες αλλά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ψυχική ευεξία. Η διασφάλιση της πρόσβασης όλων σε ποιοτική εκπαίδευση μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη αυτοεκτίμηση, καλύτερες προοπτικές εργασίας και σε βαθύτερη κατανόηση του εαυτού και του κόσμου. Ας θυμόμαστε ότι προωθώντας τον αλφαβητισμό, καλλιεργούμε επίσης υγιέστερα μυαλά και λαμπρότερο μέλλον.

Σήμερα λοιπόν με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης  του Διοικητή μας ο Όμιλος τιμά με αναμνηστικό έπαινο τα παιδιά των ροταριανών που πέτυχαν την εισδοχή τους σε ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα».

Ακολούθησε η βράβευση παιδιών μελών του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου και συγκεκριμένα:

  • Του Γεωργίου Βρούχου του Κωνσταντίνου, ο οποίος εισήχθη στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τον έπαινο επέδωσε ο Διοικητής της 2475 Περιφέρειας Rotary Δημήτριος Μπέκος.
  • Της Χρυσάνθης Τηλιακού του Μιχαήλ, η οποία εισήχθη στο Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω). Τον έπαινο επέδωσε ο πατήρ Μιχαήλ Κρητικός.
  • Της Δωροθέας Φεϊζίδη του Κωνσταντίνου, η οποία εισήχθη στη Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου Αθηνών. Τον έπαινο επέδωσε ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης.

Ακολούθησε η ανταλλαγή banners ανάμεσα στους δύο προ προέδρους των Ομίλων  Rotary Oradea και Rotary Oradea Art Nouveau από τη Ρουμανία, Sorina Bradea και Emil Bradea, και στον πρόεδρο του Ομίλου Rotary Ρόδου Ιωάννη Χαλικιά. Τα αναμνηστικά δώρα επιδόθηκαν από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, Επικοινωνίας, Τύπου και Εθιμοτυπίας, Κωνσταντίνο Σ. Ταρασλιά.

Ο Διοικητής της 2475 Περιφέρειας Rotary Δημήτριος Μπέκος, στην ομιλία του επισήμανε τους σκοπούς και τη σπουδαιότητα του έργου που επιτελεί το Rotary ανέλυσε το όραμα και τους στόχους της 2475 Περιφέρειας Διεθνούς Rotary για τη Ροταριανή χρονιά 2023-2024 και έκλεισε με τις κατευθύνεις στον Ροταριανό Όμιλο Ρόδου για να πετύχει τις δράσεις και τα έργα του, αυτό που πρεσβεύει το logo για την τρέχουσα χρονιά: «Create Hope into the World – Δημιουργούμε Ελπίδα στον Κόσμο».