Ρόδος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία στο Γυμνάσιο ΛΤ Έμπωνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η εθελοντική αιμοδοσία στο Γυμνάσιο ΛΤ Έμπωνα, με τη συμμετοχή μαθητριών, μαθητών και κατοίκων των γύρω τοπικών κοινοτήτων.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν επαρκώς για τη σημασία της αιμοδοσίας και τα οφέλη της στον άνθρωπο, ενώ διανεμήθηκαν φυλλάδια για την ευαισθητοποίηση του κοινού. Όσοι αιμοδότησαν, ανταμείφθηκαν με μπλουζάκια και αναμνηστικά της αιμοδοσίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Δωδεκανήσου, κ. Χρήστος Ευστρατίου και κ. Νίκος Τσουκαλάς, οι οποίοι ενθάρρυναν τους εθελοντές. Η συνεισφορά τους στην αιμοδοσία ήταν ουσιαστική και εκτιμούμε τη δέσμευση τους για την υποστήριξη τέτοιων εκδηλώσεων και είμαστε υπόχρεοι για τη συνεργασία.

Επίσης, πρωτοπόροι στην αιμοδοσία ήταν οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Έμπωνας, κ. Γιάννης Χριστοφοράκης, Αγίου Ισιδώρου, κ. Στέλιος Βονάκης και Μονολίθου, κ. Γιάννης Κονισσής. Ο ρόλος τους στην προώθηση της αιμοδοσίας αντικατοπτρίζει το πνεύμα αλληλεγγύης και την ευαισθησία τους έναντι των αναγκών της αιμοδοσίας και ενθαρρύνει την ενεργή συμμετοχή των υπολοίπων πολιτών σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

Τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες εκφράζουμε προς τον Διευθυντή του Γυμνασίου, κ. Σταμάτη Παπασταματάκη, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κα Τσαμπίκα Χριστοφοράκη, και τα μέλη του παραρτήματος Έμπωνας του Συλλόγου μας για τη φιλοξενία και την προθυμία τους να συμβάλουν σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία.

Τέλος η επιτυχημένη συνεργασία με τον καθηγητή του σχολείου κ. Γιάννη Παππά αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για την προώθηση του σκοπού της αιμοδοσίας και την ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Η Αιμοδοσία της Έμπωνας αποτελεί παράδειγμα αλληλεγγύης και συνεισφοράς στους συνανθρώπους μας.

Συνεχίζουμε να προωθούμε την αξία της αλληλεγγύης και της εθελοντικής δράσης.