Δωδεκάνησα

Η λαμπερή δεξίωση γάμου ομογενή από την Αυστραλία στους Λειψούς

Οι Λειψοί, το μεγαλύτερο νησί της ομώνυμης συστάδας μικρών νησιών στα Δωδεκάνησα, πρόκειται να φιλοξενήσει τον γάμο ενός ομογενή από την Αυστραλία. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο δήμος Λειψών αποφάσισε να  παραχωρήσει στους μελλόνυμφους το Δημοτικό Πάρκο, με σκοπό την τέλεση της δεξίωσης του γάμου τους.

Ειδικότερα, κατόπιν αίτησης του μελλόνυμφου ομογενή, στις 3 Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Πάρκο στους Λειψούς, θα γεμίσει επισκέπτες οι οποίοι θα παραστούν στον γάμο, ενώ μεταξύ άλλων θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο ήσυχο νησί και να γνωρίσουν τις ομορφιές και την ιστορία του.

Σημειώνεται ότι στις δεκαετίες του 1960 και του 1970, υπήρξε μεγάλο κύμα μετανάστευσης προς τη Γερμανία, το Βέλγιο αλλά, κυρίως, προς την Αυστραλία και τις Η.Π.Α. ‘Έκτοτε, οι μετανάστες έχουν δείξει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για τον τόπο τους χρηματοδοτώντας διάφορα έργα, όπως το Ηρώο στο λιμάνι.

Ως προς την πρακτική πλευρά της παραχώρησης, μετά το πέρας της δεξίωσης, ο αιτών μελλόνυμφος αναλαμβάνει τη δέσμευση να παραδώσει το πάρκο καθαρό, να τηρήσει όλους τους κανόνες και τις προδιαγραφές ασφάλειας, να μην διαταράξει την ομαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, να αποκαταστήσει τυχόν ζημιές που πιθανόν να προκληθούν κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, καθώς και να τηρήσει τις ώρες κοινής ησυχίας.

Τέλος, το αντίτιμο για την εν λόγω παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου, ανέρχεται σε 300 ευρώ που θα καταβληθούν στον δήμο Λειψών.

tornosnews