Ελλάδα

Ο πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης Andrea Zuccari χάθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο Ιταλο-Ελβετός παγκόσμιος πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης Andrea Zuccari – 2ος βαθύτερος στο κόσμο – εξαφανίστηκε ενώ έκανε κατάδυση στην Ερυθρά Θάλασσα στο Sharm el Sheikh.

Αναφέρεται ότι χρησιμοποιούσε ένα όχημα προώθησης δύτη (DPV) για να πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης σε καλώδια καταδυτικών πλατφορμών ελεύθερης κατάδυσης σε βάθος 45-50 μέτρων στο καταδυτικό του κέντρο στις 28 Αυγούστου.

Οι δύτες βρήκαν μέρος του καταδυτικού εξοπλισμού του, αλλά ο Zuccari παραμένει αγνοούμενος και θεωρείται νεκρός.

Ο 48χρονος εκπαιδευτής είχε πραγματοποιήσει το 2017 το ιταλικό ρεκόρ No Limits με κατάδυση στα 185 μέτρα, ενώ στο παρελθόν είχε κάνει πολλά ελβετικά εθνικά ρεκόρ καθώς και παγκόσμια ρεκόρ tandem No Limits.

Είχε μετακομίσει στο Sharm στα τέλη της δεκαετίας του ’20 για να γίνει εκπαιδευτής καταδύσεων, ενώ αργότερα ασχολήθηκε με τις τεχνικές καταδύσεις, προτού ξεκινήσει την ελεύθερη κατάδυση το 2006. Από τότε και έπειτα λάμβανε μέρος σε αγώνες ελεύθερης κατάδυσης και έγινε εκπαιδευτής AIDA το 2011.

Ο Zuccari δημιούργησε το Freediving World Apnea Centre σε ένα ξενοδοχείο του Σαρμ το 2012 για να παρέχει εγκαταστάσεις βαθιάς εκπαίδευσης για δύτες όλων των επιπέδων και έγινε γνωστός ως ειδικός στις τεχνικές εξισορρόπησης. Εισήγαγε το πρόγραμμα DAN EqualEasy και, όταν δεν δίδασκε στο Σαρμ, περιόδευε ένα σεμινάριο εξίσωσης, όπως και στην Ελλάδα.