Χάρτης ECDC
Ελλάδα

Κορωνοϊός – Χάρτης ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» Δωδεκάνησα Κυκλάδες ,Κρήτη και Επτάνησα

Στη δημοσιότητα δόθηκε ο εβδομαδιαίος χάρτης του ECDC με τα επιδημιολογικά στοιχεία για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κορονοϊός συνεχίζει να καλπάζει στα νησιά της Ελλάδας, καθώς στο «βαθύ κόκκινο» μπήκαν η Κρήτη, τα Επτάνησα, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες με βάση τον ανανεωμένο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) που παρουσιάζει τον συνδυαστικό δείκτη κρουσμάτων – τεστ και δείκτη θετικότητας.
Στον ίδιο χάρτη, με βάση τα εβδομαδιαία στοιχεία του ECDC, στο «κόκκινο» παραμένει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Θεσσαλονίκης), ενώ οι μοναδικές «κίτρινες» περιοχές είναι η Θεσσαλία, η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία.

Την ίδια στιγμή, την αύξηση των κρουσμάτων με λοίμωξη covid-19 αποτυπώνουν και οι επιδημιολογικές εκθέσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τις τελευταίες 24 ώρες ανιχνεύτηκαν στη χώρα συνολικά 3.605 νέα κρούσματα. Παράλληλα, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 20, ενώ ο  αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 240.

Οι περιοχές σε «βαθύ κόκκινο»

Σύμφωνα με τους αναθεωρημένους χάρτες του ECDC, στο «βαθύ κόκκινο» βρίσκονται η Κρήτη, τα Επτάνησα, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες στον συνδυαστικό δείκτη κρουσμάτων, τεστ και δείκτη θετικότητας.

 

ECDC: Ποιες περιοχές της Ελλάδας παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο» -Στο «κίτρινο» η χώρα στον δείκτη θετικότητας

 

«Kίτρινες» περιοχές είναι η Θεσσαλία, η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία, με την υπόλοιπη χώρα να βρίσκεται στο «πορτοκαλί», σε μια κατηγορία στην οποία προστέθηκαν το Βόρειο Αιγαίο και η Εύβοια.

 

Ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται στη χώρα, παραμένει σε υψηλά επίπεδα (πάνω από 5.000 ανά 100.000 κατοίκους), φέρνοντας τη χώρα μας στο «βαθύ πράσινο».

 

 

Ο δείκτης θετικότητας

 

O δείκτης θετικότητας σύμφωνα με τους χάρτες του ECDC, η χώρα μας βρίσκεται στο «κίτρινο», δηλαδή κινείται μεταξύ 1% και 3,9%.