Δωδεκάνησα

Λέρος: Σοβαρό ατύχημα με ταχύπλοο για τον Τούρκο μεγιστάνα της Pegasus Airlines

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Αλί Σαμπανσί   Τραυματίστηκε και η σύζυγος του

 

Σε ατύχημα με ταχύπλοο σκάφος, το οποίο έπεσε σε βράχια κοντά στη Λέρο τραυματίστηκαν σοβαρά ο Τούρκος επιχειρηματίας Αλί Σαμπανσί, ιδιοκτήτης της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines, και η σύζυγός του, Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι πήγαινε μαζί με τα παιδιά του από τους Λειψούς σε εστιατόριο στη Λέρο όταν έγινε το ατύχημα, με σκάφος το οποίο οδηγούσε ο ίδιος ο επιχειρηματίας, και σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα sozcu, τα δύο παιδιά τους, Σεβκέτ Εμρεκάν και Καάν Αλί πήδηξαν στη θάλασσα λίγο πριν από το ατύχημα κι έτσι δεν τραυματίστηκαν.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο της Λέρου, όπου ο επιχειρηματίας υπεβλήθη σε δύο επεμβάσεις και αργότερα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και η σύζυγός του, με την κατάσταση της υγείας της να παρουσιάζει βελτίωση.

Η οικογένεια Σαμπανσί είναι μια από τις πιο γνωστές και πλουσιότερες επιχειρηματικές οικογένειες στην Τουρκία, έχοντας συμπεριληφθεί στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes.