Δήμος

Ανακοινώθηκε και επισήμως η σύμπραξη Καμπουράκη – Διακοσταματίου

 

Τη σύμπραξή τους ενόψει των Δημοτικών Εκλογών αλλά και την επόμενη μέρα της Ρόδου ανακοίνωσαν ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης και ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ρόδος για όλους» κ. Σάββας Διακοσταματίου.

Με απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Συνδυασμού «Ρόδος για όλους», αποφασίστηκε η σύμπραξη των δύο παρατάξεων με τη συμμετοχή του ίδιου του κ. Διακοσταματίου και μεγάλης ομάδας στελεχών του Συνδυασμού στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Με δύναμη για τη Ρόδο» του Δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ο κ. Σάββας Διακοσταματίου δήλωσε:

Αν κάτι έδειξε η πρόσφατη περιπέτεια που έζησε το νησί μας, είναι ότι στις κρίσιμες ώρες αυτό που χρειάζεται είναι ενότητα, συνεργασίες και καθαροί στόχοι. Αυτές τις αρχές υπηρετώ σε όλη μου τη διαδρομή στην Αυτοδιοίκηση και αυτές χαρακτηρίζουν και τους συνεργάτες μου στο Συνδυασμό «Ρόδος για όλους».

Η φιλοδοξία μας στις ερχόμενες εκλογές δεν ήταν να αποτελέσουμε μία ακόμα ψηφίδα ενός κατακερματισμένου εκλογικού τοπίου, αλλά να συμβάλουμε στη δημιουργία ευρύτερων αυτοδιοικητικών συνασπισμών, για να πάμε τη Ρόδο μπροστά.

Με τον Δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη την τετραετία που πέρασε άλλοτε συγκρουστήκαμε και άλλοτε συνεργαστήκαμε. Ασκήσαμε κριτική όπου θεωρήσαμε ότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά, στηρίξαμε όμως και αρκετές δράσεις του που στόχευαν στο καλό της Ρόδου.

Η κριτική μας αφορούσε κυρίως στη διαχείριση της καθημερινότητας. Του αναγνωρίζουμε ωστόσο ότι δρομολόγησε την επίλυση ζητημάτων που βάλτωναν για χρόνια, ότι είχε καθοριστική συμβολή στην ενίσχυση του Τουρισμού στη Ρόδο μας και κυρίως ότι κατά κανόνα λειτούργησε συναινετικά ως Δήμαρχος.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το νησί μας, ο Συνδυασμός μας «Ρόδος για όλους» αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία την εκλογική σύμπραξη με τον Συνδυασμό «Με δύναμη για τη Ρόδο» του Αντώνη Καμπουράκη, με τη συμμετοχή μεγάλης ομάδας στελεχών μας στο ψηφοδέλτιό του.

Η σύμπραξη μας έχει συγκεκριμένες κατευθύνσεις στις οποίες όλοι δεσμευτήκαμε: Την ανοιχτή διαβούλευση, συλλογικότητα και διαφάνεια σε όλες τις δράσεις του Δήμου. Τη αποτελεσματικότερη διοίκηση του Δήμου, ιδίως σε ζητήματα καθημερινότητας. Την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων, ιδίως στην περιφέρεια της Ρόδου. Τη διεκδίκηση από την Πολιτεία όλων όσων η Ρόδος δικαιούται.

Με αυτές τις αρχές θα πορευτούμε για να αφήσουμε πίσω όσα μας ενόχλησαν και να φτιάξουμε μια ακόμα καλύτερη Ρόδο που αξίζουμε. Ενωμένοι κερδίζουμε!

 

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε:

Eυχαριστώ θερμά τον Σάββα Διακοσταματίου και τους συνεργάτες του από τον συνδυασμό «Ρόδος για όλους» για την απόφασή τους να συμπράξουν μαζί μας και να προχωρήσουμε ενωμένοι στην επόμενη μέρα της Ρόδου μας. Είναι όλοι τους στελέχη με ικανότητες, γνώση των τοπικών θεμάτων και πολλοί εξ αυτών έχουν πολύτιμη εμπειρία διοίκησης.

Είμαι χαρούμενος που θα προχωρήσουμε μαζί και βέβαιος ότι η συνεισφορά τους θα είναι πολύτιμη όχι μόνο για την εκλογική μας νίκη, αλλά κυρίως για την επόμενη μέρα, όταν θα πρέπει να διαχειριστούμε μια σειρά ζητημάτων που θα κάνουν τη Ρόδο μας ακόμα καλύτερη.

Είναι για εμένα ιδιαίτερα σημαντικό ότι σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας, η παράταξή μας γίνεται πόλος συνάντησης και συνεργασίας ευρύτερων δυνάμεων της Ρόδου μας. Με ενότητα, καθαρούς στόχους και γυρίζοντας την πλάτη στην τοξικότητα και τον διχασμό, προχωράμε μπροστά. Με δύναμη για τη Ρόδο. Για μια Ρόδο για όλους!