Πολιτική

Υποψήφιες με τον Γιώργο Χατζημάρκο οι Ειρήνη Γκοβάτσου, Κατερίνα Εμμανουήλ, Μαρία Καμπούρη και Λίτσα Χίου από την ΠΕ Καλύμνου

Την υποψηφιότητα τεσσάρων γυναικών, της Ειρήνης Γκοβάτσου από την Κάλυμνο, της Κατερίνας Εμμανουήλ από τη Λέρο, της Μαρίας Καμπούρη από την Αστυπάλαια και της Λίτσας Χίου από τους Λειψούς, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου.

 

Η κ. Γκοβάτσου, Σολίστ και καθηγήτρια Πιάνου, καλλιτεχνική διευθύντρια στη Μουσική Σχολή Τέχνης Δωδεκανήσου, με πλούσια δραστηριότητα στα πολιτιστικά δρώμενα της Καλύμνου, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Αποφάσισα να συστρατευθώ με την Παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκο,υ γιατί μέσα από το πολυετές έργο του διαφαίνεται η φροντίδα και το ενδιαφέρον του για τα νησιά μας.

ΜΠΡΟΣΤΑ λοιπόν ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ».

 

Η κ. Εμμανούηλ από τη Λέρο, νηπιαγωγός, με πολυετή συνδικαλιστική και κοινωνική  δράση, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

 

«Ο αγώνας για την επίλυση των προβλημάτων των νησιών μας αποτελεί για μένα, μια αδιάλειπτη διαδικασία, που συνεχίζεται μετά τις Βουλευτικές και με τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Με το ίδιο πάθος, που πορεύτηκα μέχρι σήμερα, με γνώμονα πάντα την αγάπη μου για τα νησιά μας και με μεγαλύτερη πλέον εμπειρία, συμπαρατάσσομαι στο πλευρό του Γιώργου Χατζημάρκου, στο πρόσωπο του οποίου, η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα στην παραγωγή έργου, έχει βρει τον πιο γνήσιο εκφραστή της.

Είναι μεγάλη μου τιμή να συμπορεύομαι με την πιο επιτυχημένη Περιφερειακή αρχή, που γνώρισε ο τόπος μας τα τελευταία χρόνια και υπόσχομαι να φανώ αντάξια των προσδοκιών των συμπατριωτών μου και να συμβάλω και εγώ με τη σειρά μου στην τεράστια προσπάθεια του Γιώργου Χατζημάρκου, για να πάμε το Νότιο Αιγαίο, ακόμη πιο μπροστά!»

 

Η κ. Καμπούρη, καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης, με εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και επιχειρηματική δραστηριότητα στην Αστυπάλαια, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Αφοσιωμένη στο στόχο. Αυτό με χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο και ενεργό πολίτη. Θέλω να προσφέρω. Στους κατοίκους του Αιγαίου, των νησιών μας. Εδώ που γεννήθηκα, που μεγάλωσα που επέστρεψα μετά τις σπουδές μου. Να δώσω μάχες. Να διεκδικήσω την ποιότητα ζωής που αξίζουμε. Το μέλλον που δικαιούμαστε!

Ως νέα, καταλαβαίνω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι στα νησιά. Τα προβλήματα των εφήβων με τους οποίους επικοινωνώ λόγω του επαγγέλματός μου, ως εκπαιδευτικός.

Από την άλλη, από τις θέσεις ευθύνης που έχω αναλάβει ως αυτοδιοικητική, γνωρίζω τις προτεραιότητες σε ό,τι αφορούν τις υποδομές, τις μεταφορές, την ανάπτυξη και την καθημερινότητα των κατοίκων, τις ευκαιρίες που έχουμε και τους τρόπους για να κερδίσουμε το μέλλον που αξίζουμε!

Εμπιστεύομαι και στηρίζω τον Περιφερειάρχη μας Γιώργο Χατζημάρκο! Για τα θετικά αποτελέσματα που έχει φέρει στο Νότιο Αιγαίο και επηρεάζουν όλη την Ελλάδα, αλλά και τον τρόπο που χειρίζεται απαιτητικές και δύσκολες καταστάσεις. Για τη στρατηγική, τη μεθοδικότητα, τη μαχητικότητα και την ψυχραιμία του.

Μαζί του συστρατεύομαι για να κερδίσουμε τη μάχη των εκλογών και να προχωρήσουμε #μπροστά!

Έχω πάθος και φιλοδοξία γι΄ αυτόν τον τόπο. Φιλοδοξία να εξελιχθούμε περισσότερο, να προχωρήσουμε, να κάνουμε τα νησιά μας πρότυπα για να ζει κανείς. Νησιά όπου το να ζεις και να δουλεύεις είναι προνόμιο. Το Αιγαίο μας είναι τόπος ευλογημένος, με βαθιά παράδοση, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, για τον οποίο αξίζει κάποιος να δώσει τη μάχη του!»

 

Η κ. Χίου που έλκει την καταγωγή της από τους Λειψούς, αισθητικός και εκπαιδεύτρια αισθητικής, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Τον Κ. Χατζημάρκο τον γνώρισα  στο Επιμελητήριο Δωδ/σου το 2011, σε όλη αυτή την πορεία του, πέρα από το πώς λειτουργεί, δημιουργεί, αναπτύσσει και έχει αλλάξει ως περιφερειάρχης όλο το Νότιο Αιγαίο, πιστεύω ότι είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να είναι σε αυτή τη θέση!

 

Πέραν αυτού, τον γνώρισα ως άνθρωπο, σε στιγμές που συζητήσαμε ανέμελα για τον τόπο μας, για τον οποίο έχει τόσα όνειρα και έργα  για να υλοποιήσει.

 

Είναι ένας εξαίρετος, αξιόλογος άνθρωπος, έχει βλέψεις μπροστά, λαμβάνει υπόψη το κάθε ένα νησί ξεχωριστά και τις ανάγκες του, και προσπαθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο. Αυτό φαίνεται από τα έργα που έχει κάνει ως σήμερα και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κάνεις!

 

Γι΄αυτό, θέλω να στηρίξω αρχικά τον κ. Χατζημάρκο, γιατί πιστεύω σε αυτόν και ιδιαίτερα τους Λειψούς, Πάτμο και Αγαθονήσι ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας και να κάνω το καλύτερο δυνατόν για να πάμε μόνο Μπροστά!!!»

 

 

 

 

Βιογραφικό Ειρήνης Γκοβάτσου

 

 

Η Ειρήνη Γκοβάτσου είναι Σολίστ και καθηγήτρια Πιάνου-Ανωτέρων Θεωρητικών. Αποφοίτησε από το Νικηφόρειο Λύκειο Καλύμνου. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε με Δίπλωμα Πιάνου και Πτυχίο Φυγής (φούγγας).

Δραστηριοποιείται στον καλλιτεχνικό χώρο ως σολίστ πιάνου και παράλληλα διδάσκει στην Κάλυμνο από το 1994 και διατελεί καλλιτεχνική διευθύντρια στη Μουσική Σχολή Τέχνης Δωδεκανήσου που εδρεύει στη Ρόδο.

Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες του χώρου.

Το 2008 ίδρυσε με την Άννα Παπαγιαννάκη (mezzo soprano) το σύνολο pianovoce +.

Μέχρι το 2015 συναυλίες του συνόλου πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και εξωτερικό,

ενώ το πρόγραμμα των εμφανίσεών περιλάμβανε συναυλίες και παρουσιάσεις μουσικού υλικού παιδαγωγικού και μουσικολογικού προσανατολισμού.

Είναι Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού & Πολιτιστικού Συλλόγου “Καντούνι-Λινάρια” καθώς και Μέλος του Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων-Παραρτήματος Καλύμνου.

 

Βιογραφικό Κατερίνας Εμμανουήλ

 

Η Κατερίνα Εμμανουήλ μεγάλωσε και κατοικεί στη Λέρο.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Εργάζεται ως Νηπιαγωγός από το 2004 και τον Δεκέμβριο του 2022 ορίστηκε Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων. Είναι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Επαρχίας Καλύμνου και μέλος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Το 2014 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Λέρου.  Έχει διατελέσει Διοικήτρια στο Νοσοκομείο Καλύμνου και στις Εθνικές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου 2023 ήταν υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου, με τη Νέα Δημοκρατία.

Έχει διατελέσει:

Δημοτική Σύμβουλος – Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου (2014 – 2019)

Αντιπρόεδρος  Οργανισμών Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Λέρου (2014 – 2019)

Μέλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέρου (09/12/2017– 31/8/2019)

Αντιπρόεδρος (2015-2017, 2017-2019 και 2022-σήμερα) και Πρόεδρος (2019-2022) του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Επαρχίας Καλύμνου.

Αναπληρώτρια Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Δωδεκανήσου (01/01/2017 – 31/12/2018, 01/01/2019 – 31/12/2020 και 01/01/2023 – σήμερα)

Αιρετό μέλος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (2017 – σήμερα)

Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Παράρτημα Δωδεκανήσου

 

Βιογραφικό Μαρίας Καμπούρη

 

Η Μαρία Καμπούρη είναι φιλόλογος και διδάσκει σε σχολεία της Δωδεκανήσου. Παράλληλα, έχει επιχειρηματική δραστηριότητα στο νησί της Αστυπάλαιας, από όπου κατάγεται.

Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Αστυπάλαιας (2014-2019).

Έχει παραδώσει εθελοντικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε αλλόγλωσσους κατοίκους του Δήμου Αστυπάλαιας, στο πλαίσιο εθελοντικών προγραμμάτων του Δήμου.

Έχει σπουδάσει στη Φιλοσοφική Σχολή, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Τμήμα Λογιστική και Έλεγχος Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων.

 

Βιογραφικό Λίτσας Χίου

 

Η Λίτσα Χίου γεννήθηκε στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας από Έλληνες γονείς και καταγωγή της μητέρας μου από το όμορφο νησί των Λειψών.

Το 1996 σπούδασε αισθητικός και από το 2000 ζει μόνιμα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Ρόδο. Από το 2004, διατηρεί Ινστιτούτο Αισθητικής και Σχολή ΚΔΒΜ, όπου είναι εκπαιδεύτρια με πολλές συνεργασίες σε ΙΕΚ και δημόσιες σχολές ΚΕΚ, ενώ έχει και εμπορική δραστηριότητα εισάγοντας από την Ιταλία υψηλής ποιότητας προϊόντα ως αντιπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα και Κύπρο.

Είναι Μέλος του Επιμελητηρίου Δωδ/σου και συμμετέχει σε δράσεις  Εθελοντισμού, κυρίως σε ό,τι αφορά τα παιδιά.