Γιάννης Βρούτσης απο Ρόδο: "Τα νησιά μας, μπορούν και πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αθλητικής μεταρρύθμισης και αυτό θα το πετύχουμε ενωμένοι.”
Πολιτική

Γιάννης Βρούτσης απο Ρόδο: “Τα νησιά μας, μπορούν και πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αθλητικής μεταρρύθμισης και αυτό θα το πετύχουμε ενωμένοι.”

Διήμερη επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στη Ρόδο

Συνάντηση με τα 81 ερασιτεχνικά σωματεία του νησιού

Ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Ρόδο την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024.
Ειδικότερα, ο Υπουργός υποδέχθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τους εκπροσώπους των 81 σωματείων του νησιού, παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Παππά, των τοπικών βουλευτών, Μανώλη Κόνσολα, Μίκας Ιατρίδη, Βασίλη – Νικόλαου Υψηλάντη, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη.

Τον αναπληρωτή Υπουργό προλόγισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της Περιφέρειας για την αναβάθμιση του αθλητισμού στη Ρόδο, παρουσιάζοντας τις διεθνείς διοργανώσεις που έχουν φιλοξενηθεί στο νησί μας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βρούτσης ενημέρωσε τους παριστάμενους για την εμβληματική μεταρρύθμιση της ένταξης της νησιωτικότητας στα κριτήρια κατανομής των αθλητικών πόρων, για την πλήρη ψηφιοποίηση του χώρου του αθλητισμού, με την ίδρυση της πλατφόρμας «e-Kouros», καθώς και για τις συνέπειες μη ένταξης των σωματείων στην πλατφόρμα.
Επιπλέον, εξήγησε τι προβλέπει ο νόμος που υπερψηφίστηκε για την οπαδική βία, ζήτησε τη συνδρομή τους για τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου συνολικού νομοθετικού πλαισίου, επέστησε την προσοχή για να τηρούνται απαρέγκλιτα από όλους οι όροι της χρηστής διακυβέρνησης και ανέλυσε το σχέδιο του χωραταξικού αθλητισμού σε ολόκληρη τη χώρα, με την ύπαρξη κριτηρίων για την ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων τοποθετήθηκαν επί διώρου για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν και έλαβαν απαντήσεις.
«Οφείλουμε να ακούμε προσεκτικά τους «εργάτες» του αθλητισμού μας και θα τηρήσω αυτή τη στάση και τη δέσμευσή μου, συνεχίζοντας τις επαφές με τα σωματεία σε όλη την Ελλάδα! Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί εντατικά. Τα νησιά μας, μάλιστα, μπορούν και πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αθλητικής μεταρρύθμισης και αυτό θα το πετύχουμε ενωμένοι», δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού.

 

Σε ανάρτηση του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης  Βρούτσης αναφέρει τα εξής: 

Σε μία ασφυχτικά γεμάτη αίθουσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην όμορφη Ρόδο μας, παρουσία των τοπικών συναδέλφων στην Κυβέρνηση και βουλευτών, καθώς και του Περιφερειάρχη και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, είχα την χαρά να συναντήσω τους εκπροσώπους των 81 αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στο νησί. Να συνομιλήσω για το μέλλον του αθλητισμού στον τόπο τους και να ακούσω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Η μαζική συμμετοχή τους είναι και η απόδειξη για την αγάπη και το μεράκι που επιδεικνύουν για τον αθλητισμό.
Τους ενημέρωσα για την εμβληματική μεταρρύθμιση της ένταξης της νησιωτικότητας στα κριτήρια κατανομής των αθλητικών πόρων, για την πλήρη ψηφιοποίηση του χώρου του αθλητισμού, με την ίδρυση της πλατφόρμας «e-Kouros» και για τις συνέπειες μη ένταξης των σωματείων στην πλατφόρμα.
Τους εξήγησα, επιπλέον, τι προβλέπει ο νόμος που υπερψηφίστηκε για την οπαδική βία, ζήτησα τη συνδρομή τους για τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου συνολικού νομοθετικού πλαισίου, τους επέστησα την προσοχή για να τηρούνται απαρέγκλιτα από όλους οι όροι της χρηστής διακυβέρνησης και ανέλυσα το σχέδιο του χωραταξικού αθλητισμού σε ολόκληρη τη χώρα, με την ύπαρξη κριτηρίων για την ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων.
Οφείλουμε να ακούμε προσεκτικά τους «εργάτες» του αθλητισμού μας και θα τηρήσω αυτή τη στάση και τη δέσμευσή μου, συνεχίζοντας τις επαφές με τα σωματεία σε όλη την Ελλάδα!
Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί εντατικά. Τα νησιά μας, μάλιστα, μπορούν και πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αθλητικής μεταρρύθμισης και αυτό θα το πετύχουμε ενωμένοι.