“Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”
Νότιο Αιγαίο Πολιτική

Υποψήφιες με τον Γιώργο Χατζημάρκο οι Διονυσία Καμπούρη, Άννα Σφακιανού, Ταμάρα-Μαρία Tουμπαζή και Μαρία Ψύρη στην ΠΕ Κω


Την υποψηφιότητα τεσσάρων γυναικών στην Περιφερειακή Ενότητα Κω, της Διονυσίας Καμπούρη, Ταμάρα-Μαρίας Tουμπαζή και Μαρίας Ψύρη από την Κω και της Άννας Σφακιανού από τη Νίσυρο, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.

 

Η κ. Καμπούρη, ιδιωτική υπάλληλος και καθηγήτρια αγγλικών και γαλλικών με πρόσφατη εμπειρία από Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Κοινοτική Σύμβουλος του χωριού Κεφάλου της Κω, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

«Σε μια περίοδο συνεχών προκλήσεων για τα νησιά μας, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες των συμπολιτών μου, συντάσσομαι και εγώ δίπλα στο Γιώργο Χατζημάρκο, αναγνωρίζοντας ότι είναι ο μόνος που δεν ακολουθεί τις ειδήσεις αλλά τις δημιουργεί.  Για το μέλλον των νησιών μας, για την πρόοδο που διεκδικούμε, για τα μικρά ή μεγάλα έργα στο Νότιο Αιγαίο, για τις πρωτιές, για να προσπαθήσω και εγώ, μαζί να πάμε το Νότιο Αιγαίο, #μπροστά!»

 

Η κ. Σφακιανού από τη Νίσυρο, νοσηλεύτρια αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

«Γνωρίζοντας αρκετά  χρόνια  τον κ. Χατζημάρκο και θαυμάζοντας το έργο του αλλά κυρίως την εντιμότητα και τον ζήλο του, αποφάσισα να δεχτώ την πρότασή του και να τον στηρίξω.  Προσωπικά τον θεωρώ άξιο και πετυχημένο πολιτικό, ο οποίος έδωσε και έχει ακόμα να δώσει πολλά σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Εύχομαι και ευελπιστώ να φανώ αντάξια των προσδοκιών του.»

 

Η κ. Τουμπαζή από την Κω, καθηγήτρια Γερμανικών, επιχειρηματίας και αθλήτρια, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

«Αποδεχόμενη με ιδιαίτερη τιμή και χαρά την πρόσκληση συμμετοχής στην παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κύριο Χατζημάρκο Γεώργιο για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, δεσμεύομαι να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη της νίκης, έτσι ώστε στη συνέχεια να σταθώ δίπλα στους συμπολίτες μου, στηρίζοντάς τους σε κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζουν».

 

Η κ. Ψύρη, εκπαιδευτικός και Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου της Κω, ενεργό μέλος Συλλογικών Διοικητικών οργάνων επί σειρά ετών, με έντονη κοινωνική και συνδικαλιστική δράση, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

 

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» στις ερχόμενες Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου.

Στο σύντομο αυτό δημόσιο λόγο θα ήθελα να εκφράσω τις πηγαίες ευχαριστίες μου στον Γιώργο Χατζημάρκο, στο πρόσωπο που άλλαξε θετικά την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών στα μικρά και μεγάλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, για την ευκαιρία που μου δίνει να προσφέρω και να εργαστώ με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια για τον τόπο μου.

Στην επαγγελματική μου πορεία, έμαθα να θέτω στόχους και να αγωνίζομαι για να τους κατακτώ, για τη βελτίωση της εκπαίδευσης των παιδιών μας.

Ταυτόχρονα όμως, με την ιδιότητα του πολίτη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, προσπάθησα να υπηρετήσω και να εφαρμόσω βασικές αρχές του πολιτειακού πλουραλισμού.

Σε αυτή την κοινή προσπάθεια, ευελπιστώ μέσα από συμμετοχικές δράσεις να συνεχίσουμε την πορεία για να πάμε  Μπροστά το Νότιο Αιγαίο, να πάμε μπροστά τον τόπο μας».

 

 

Βιογραφικό Διονυσίας Καμπούρη

 

Η Διονυσία Καμπούρη είναι ιδιωτική υπάλληλος, εργαζόμενη στον Διεθνή Αερολιμένα Κω «Ιπποκράτης». Έχει προϋπηρεσία στον τραπεζικό κλάδο και ως καθηγήτρια σε φροντιστήρια αγγλικών και γαλλικών.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και Γαλλική φιλολογία στο New York University.

Είναι Ελληνοαμερικανίδα, γεννημένη στην πόλη της Νέας Υόρκης των Η.Π.Α., κόρη Ελλήνων μεταναστών από την Κω και από το 2000 μένει μόνιμα στην Κω.

Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι ενεργό μέλος σε σχολικούς, αθλητικούς και πολιτιστικούς  συλλόγους.

Το 2019 εκλέχτηκε Κοινοτική Σύμβουλος του αγαπημένου της χωριού της Κεφάλου στην Κω.   Είναι έγγαμη και μητέρα τριών παιδιών.

 

Βιογραφικό Άννα Σφακιανού

 

Η Άννα Σφακιανού είναι νοσηλεύτρια στο Τμήμα Επειγόντων στο Γενικό Νοσοκομείο Κω.

Έχει εμπειρία ως νοσηλεύτρια και στην υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι”, στη Νίσυρο, ενώ προηγουμένως έχει εργαστεί στον κλάδο της εστίασης.

Έχει προσφέρει εθελοντική εργασία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ΓΝ-ΚΥ Κω.

 

 

Βιογραφικό Ταμάρα-Μαρία Τουμπαζή

 

Η Ταμάρα-Μαρία Tουμπαζή είναι καθηγήτρια Γερμανικών, επιχειρηματίας στον Τουρισμό- ιδιοκτήτρια τουριστικής επιχείρησης ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων- και προπονήτρια ποδηλασίας σε αθλητικά σωματεία της Κω.

Έχει σπουδάσει σε πανεπιστήμια της Ελβετίας Οικονομικά και Διοίκηση.

Υπήρξε πρωταθλήτρια ποδηλασίας στον στίβο σε εθνικό επίπεδο και στο τρίαθλο για την Εθνική Ομάδας της Ελλάδας και της Ελβετίας με παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις.

Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

 

 

 

Βιογραφικό Μαρία Ψύρη

 

Η Μαρία Ψύρη είναι δασκάλα, Διευθύντρια  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κω.

Από το 1988, εργάζεται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δασκάλα σε ολιγοθέσια και πολυθέσια σχολεία και αργότερα ως διοικητικό στέλεχος της εκπαίδευσης, καταρχήν  στη Θεσμική θέση της Υποδιευθύντριας από το  2011 έως το 2015 και στη συνέχεια στη θέση διοικητικής ευθύνης ως Διευθύντρια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κω.

Είναι μέλος Συλλογικών Διοικητικών οργάνων σε Τοπικό, Περιφερειακό και Εθνικό Επίπεδο. Συγκεκριμένα, αποτελεί Τακτικό Μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) Δωδεκανήσου από το 2020 μέχρι σήμερα.

Υπηρέτησε ως Αναπληρωματικό Μέλος του Ανώτερου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβούλιου Εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΠΕ) Νοτίου Αιγαίου από το 2006-2010 και ως  Αναπληρωματικό Μέλος του Κεντρικού Περιφερειακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Π.Ε.) 2020-2022

Συμμετείχε σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και σε ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ που αφορούν στην εργασία της, ως επιμορφούμενη, αλλά και ως επιμορφώτρια.

Διαθέτει επίσης συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε Συλλογικούς τόμους και εισηγήσεις σε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο.

Παράλληλα έχει εθελοντικό  κοινωνικό –πολιτιστικό έργο σε τοπικό επίπεδο, ως ενεργό Μέλος στο Λύκειο Ελληνίδων Κω.

Διετέλεσε Πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κω –Νισύρου.

Σε πολιτικό επίπεδο, είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας (ΔΗΜ.Τ.Ο.) ΚΩ.

Είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο:

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Περιβαλλοντική Εκπαίδευση” στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. Ρόδος και στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Νέες μορφές εκπαίδευσης και μάθησης» του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ και σήμερα είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο.