Πολιτική

Μήνυμα Υφ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Παππά, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Τιμούμε σήμερα τη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την επέτειο από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

203 χρόνια από τότε που οι Έλληνες ορκίστηκαν Ελευθερία ή Θάνατο, εμπνέοντας με τις μάχες τους, σε στεριά και θάλασσα, ολόκληρη την οικουμένη. Αντλούμε διδάγματα πίστης, επιμονής, προοπτικής και ελπίδας από μια πατρίδα που έρχεται από πολύ μακριά και πορεύεται πολύ μακριά.

Η ελληνική σημαία κυματίζει περήφανη σε ολόκληρη την πατρίδα μας, από τις πιο ψηλές κορφές μέχρι το πιο ακριτικό νησί και σε κάθε γωνιά της γης όπου υπάρχουν Έλληνες για να μας θυμίζει τις πανανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά που χαρακτηρίζουν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα το Έθνος μας και τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό.

Κοιτώντας πίσω σε ολόκληρη την ιστορική μας πορεία αντιλαμβανόμαστε ότι ξέρουμε να αγωνιζόμαστε, να θέτουμε στόχους και να τους πετυχαίνουμε, να ξεπερνάμε ανύπαρκτους διαχωρισμούς για την επίτευξη ενότητας και να αντιμετωπίζουμε κατάματα οποιαδήποτε πρόκληση υπάρχει. Τιμούμε, λοιπόν, την 25η Μαρτίου με σεβασμό στο παρελθόν, δυναμισμό για το παρόν και σχέδιο και ελπίδα για το μέλλον.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες, παντού στον κόσμο.