Ρόδος

Φωτιά στη Ρόδο: Μάχη σε τρία μέτωπα Δύο C-130 με δασοκομάντος μεταβαίνουν στο νησί

Ενισχύονται οι δυνάμεις με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ακόμη δέκα πυροσβεστικά οχήματα αλλά και UAV για την εναέρια επιτήρηση

Μάχη σε τρία μέτωπα δίνει η Πυροσβεστική προκειμένου να περιορίσει τη μεγάλη πυρκαγιά που καίει για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα στη Ρόδο και έχει κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Λίγο μετά τις 21.00 αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα και πλέον τις προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζουν μόνο οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής του στρατού και οι εθελοντές τους οποίους συνδράμουν εργαζόμενοι και μηχανήματα των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πυροσβεστική και τον εκπρόσωπό της Γιάννη Αρτοποιό, τα τρία κύρια μέτωπα της φωτιάς είναι: το πρώτο βορειοδυτικά της τεχνητής Λίμνης Γαδουρά, το δεύτερο, κινείται ανάμεσα στις περιοχές Λάρδο και
Λάερμα και το τρίτο στο Ασκληπιείο.

Ρόδος (14)

Η ένταση του φαινομένου στο Κιοτάρι, που προκάλεσε και την εντολή για εκκένωση από χιλιάδες τουρίστες που βρίσκονταν στο τουριστικό θέρετρο, έχει πλέον αποκλιμακωθεί ωστόσο η ανησυχία είναι διάχυτη καθώς τα καιρικά φαινόμενα είναι απρόβλεπτα και αύριο οι συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πολιτικής Προστασίας.

Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε να ενισχυθούν περαιτέρω οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή και με δύο C-130 θα μεταφερθούν – ακόμη και μέσα στη νύχτα – δασοκομάντος στο νησί. Συγκεκριμένα, θα μεταφερθούν οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ακόμη δέκα πυροσβεστικά οχήματα αλλά και UAV Heron για εναέρια επιτήρηση.

Τη μάχη της κατάσβεσης το βράδυ του Σαββάτου δίνουν στη Ρόδο 205 πυροσβεστες με 35 οχηματα αλλά και οι 31 Σλοβάκοι πυροσβέστες που έχουν μεταφερθεί στο νησί των Ιπποτών.

video placeholder

ΕΛΑΣ: 150 αστυνομικοί συνδράμουν στις πυρκαγιές στην Ρόδο

Με 150 αστυνομικούς και μέσα συνδράμει η ΕΛΑΣ στις αγωνιώδεις προσπάθειες που γίνονται στην Ρόδο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση: «παρέχεται ουσιαστική συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις, που ενεργούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών, μέσω της εφαρμογής έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με – κατά περίπτωση – απαγορεύσεις, διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, της προληπτικής εκκένωσης περιοχών, του απεγκλωβισμού ατόμων και ζώων, καθώς και της διασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας και των περιουσιών των κατοίκων πληγέντων περιοχών.»

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, διατίθενται αστυνομικοί των ΟΕΠΤΑ και ΟΠΚΕ, ενώ σήμερα αναχωρεί C130 για το νησί της Ρόδου από την Αττική με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Παράλληλα αστυνομικοί και οχήματα των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Α’ Δωδεκανήσου ενισχύονται συνεχώς από υπηρεσίες όμορων Αστυνομικών Διευθύνσεων καθώς και Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Α.

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή για την παροχή συνδρομής και υποστήριξης στο έργο των πυροσβεστικών

δυνάμεων.» καταλήγει η ανακοίνωση