Σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης της υπερπλασίας προστάτη με μηχάνημα διαθερμίας μοναδικό στο Νομό Δωδεκανήσου, από την Ουρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ‘ Ανδρέας Παπανδρέου’
Ρόδος

Σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης υπερπλασίας του προστάτη από την Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου

Σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης της υπερπλασίας προστάτη με μηχάνημα διαθερμίας μοναδικό στο Νομό Δωδεκανήσου, από την Ουρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ‘ Ανδρέας Παπανδρέου’
Νέος σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός παρελήφθη από την Ουρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, αυξάνοντας το επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών στον πληθυσμό του νησιού και όχι μόνο.
Συγκεκριμένα, το νοσοκομείο διαθέτει το τελευταίας γενιάς Σύστημα Διουρηθρικής Εξάχνωσης του προστάτη το οποίο χρησιμοποιείται ήδη για την θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη.
Πρόκειται για ενδοσκοπική επέμβαση μέσω της ουρήθρας που ονομάζεται πλάσμα-εξάχνωση (TURis) του προστάτη που αποτελεί τη πιο σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης της υπερπλασίας προστάτη.
Έχει αυξημένη ισχύ εξάχνωσης, με αποτέλεσμα να μειώνεται η διάρκεια του χειρουργείου και η πιθανότητα αιμορραγιών καθιστώντας τη λιγότερο τραυματική και με σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά επιπλοκών και παρενεργειών.
Η αφαίρεση του προστάτη γίνεται με την τεχνολογία πλάσματος. Ο προστάτης αφαιρείται σε μορφή μικρών ξυσμάτων με την βοήθεια μιας ηλεκτρικής αγκύλης που λειτουργεί με διπολικό ρεύμα και η όλη επέμβαση διενεργείται υπό συνεχή ροή φυσιολογικού ορού.
Η μέθοδος TURisή πλάσμα-εξάχνωση (TURis) του προστάτη έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:
• λιγότερες αιμορραγίες
• μειωμένος χειρουργικός χρόνος
• δυνατότητα επέμβασης και σε ασθενείς υψηλού κινδύνου που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα
• δυνατότητα αντιμετώπισης ασθενών με πολύ μεγάλα αδενώματα
• ταχύτερη αφαίρεση του καθετήρα
• γρηγορότερη ανάρρωση και ταχύτερη έξοδος από την κλινική
• ταχύτερη επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες.
Η διαρκής αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και η βελτίωση του επιπέδου υγείας των πολιτών της Δωδεκανήσου, αποτελούν την πιο σημαντική προτεραιότητα της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, ακτινογραφία και κείμενο