Ρόδος

Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του Ομίλου Rotary Ρόδου Αναλαμβάνει ο Γιάννης Χαλικιάς

Αλλαγή στην ηγεσία του Ομίλου Rotary Ρόδου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 σε μία ομολογουμένως επιτυχημένη εκδήλωση που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Park.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τα μέλη του Ομίλου Rotary Κολοσσός Ρόδου, φίλοι του Ομίλου Rotary Ρόδου και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών. Συγκεκριμένα την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Δωδεκανήσου και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νοτίου Αιγαίου Χρήστος Μπάρδος και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γεώργιος Τριάντος.

Ο βοηθός Διοικητής κύριος Στάμος Παπασταματίου, στη ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου, ιδρύθηκε το 1962 πριν από 61 χρόνια από εκλεκτά μέλη της Ροδιακής επιχειρηματικής και της τουριστικής ελίτ, αυτής που δημιούργησε το οικονομικό-τουριστικό θαύμα της Ρόδου.

Όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε  συσσωρεύσει ένα πανελλήνια αναγνωρισμένο κεφάλαιο, προσφοράς κοινωφελών έργων και δράσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνον.

Έχουμε μεταξύ άλλων μελετήσει και εξοπλίσει τον ξενώνα συνοδών ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, θεσπίσαμε στη Ρόδο τον θεσμό των υποτροφιών σε φοιτητές και των βραβεύσεων των αρίστων μαθητών, πραγματοποιήσαμε πληθώρα δωρεών σε κοινωνικές δομές του νησιού μας. Για αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους Rotary που έλαβε χώρα στις 24 Ιουνίου 2023, λάβαμε ως Όμιλος τιμητική διάκριση από τον απερχόμενο Διοικητή της 2475 Περιφέρειας Γιάννη Κατσογιάννη με το βραβείο Silver Club Distinction.

Στη συνέχεια ο κύριος Παπασταματίου ανάπτυξε τα πεπραγμένα του Ομίλου Rotary Ρόδου για την Ροταριανή χρονιά 2022-2023.

Ο νέος πρόεδρος του Ομίλου Rotary Ρόδου, Γιάννης Χαλικιάς, στην ομιλία του, τόνισε τα εξής:

«Κάθε μέρα, στις κοινότητές μας παγκοσμίως, εκατομμύρια άνθρωποι καλούνται να αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες: συγκρούσεις, ασθένειες, έλλειψη πόσιμου νερού, οικονομικά, υγειονομικά ή εκπαιδευτικά προβλήματα.

Οι Ροταριανοί, όντας ηγετικές προσωπικότητες στην κοινωνία τους γνωρίζουν πώς να παρεμβαίνουν και να συμβάλουν στη λύση των προβλημάτων, πάντα με τη βοήθεια άλλων επαγγελματιών και εμπειρογνωμόνων, ικανών να ολοκληρώνουν τα έργα που αναλαμβάνουν. Οι Ροταριανοί είναι άτομα έτοιμα να επέμβουν, με κίνητρο την επιθυμία δημιουργίας ευκαιριών, ενισχύοντας τις κοινότητες και βρίσκοντας λύσεις στα πλέον πιεστικά προβλήματα.

To Rotary αριθμεί σήμερα ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες μέλη, που προέρχονται από κάθε ήπειρο, με διαφορετικούς πολιτισμούς και με πληθώρα και ποικιλία προσωπικών και επαγγελματικών εμπειριών.

Οι Ροταριανοί Όμιλοι, εκτελούμε μικρά και μεγάλα έργα, ενθαρρύνοντάς συναδέλφους, φίλους, γείτονες και εταίρους να μοιραστούν μαζί μας το όραμά τους, να ανταλλάξουμε ιδέες και να αναλάβουμε δράση για να βρούμε συνεργαζόμενοι βιώσιμες λύσεις.

Αναλαμβάνοντας σήμερα την διοίκηση του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου το συναίσθημα που με διακατέχει είναι η ευθύνη απέναντι σε εσάς και την εξηνταδυάχρονη ιστορία του, ενός από τους ισχυρότερους Ομίλους της Ελλάδας. Ευθύνη για την εμπιστοσύνη που δείξατε σε μένα και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο να συντονίσουμε την πορεία του ομίλου για τους επομένους δώδεκα μήνες.

Στόχος μας είναι να κάνουμε πράξη το Ροταριανό σύνθημα της χρονιάς 2023-2024, το οποίο είναι: Create hope in the world – ας δημιουργήσουμε ελπίδα στον κόσμο.

Από το σύνολο των μελών του Ομίλου και από εμένα προσωπικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην προηγούμενη Διοίκηση για όσα πραγματοποίησε την χρονιά που πέρασε».

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για τη νέα ροταριανή χρονιά 2023-2024 έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Ιωάννης Χαλικιάς

Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Ρέτσας

Γραμματέας: Σμαράγδα Θωμαΐδου

Ταμίας: Ευανθία Μπόνη

Κοσμήτορας: Βεατρίκη Καλλιόπη Σέρβου

Σύμβουλος: Κωνσταντίνος Τσαμπανάκης

Σύμβουλος: Ελευθέριος Ρουσέττος

Σύμβουλος: Παναγιώτης Τριανταφύλλας

Αναπληρωματικό μέλος: Ντανιέλα Φραττίνι Χριστοδούλου