Περιφέρεια

H Cycladic πετάει ξανά σε Σύρο, Κυκλάδες, Ν. Αιγαίο και Κρήτη

Γ. Λεονταρίτης: Η επαναδραστηριοποίηση της εταιρείας αποτελεί αναβάθμιση για τις μεταφορές στα νησιά

Aρχίζουν από αύριο ξανά οι πτήσεις της Cycladic IFLY για τη Σύρο και τα νησιά των Κυκλάδων αναφορικά με τη διασύνδεσή τους με τα Δωδεκάνησα και το Ηράκλειο της Κρήτης, όπως γίνεται γνωστό μέσα από το πρόγραμμα των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας, που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη με φόντο την καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε, η οποία θα σημάνει την ενίσχυση της επισκεψιμότητας τόσο στη Σύρο, όσο όμως και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, όπως η Νάξος, η Πάρος και η Μήλος, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα πτήσεων charter.

Χάρη στην επιχειρηματική δραστηριοποίηση στον κλάδο των αερομεταφορών του κύριου επενδυτή της εταιρείας, Νικόλα Λυκιαρδόπουλου, η Σύρος και ο νησιωτικός νομός αποκτούν απευθείας πτήσεις και με την Αστυπάλαια προς το παρόν, όπως και με το Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ συνδέονται και μεταξύ τους, αεροπορικά.

Πρέπει να αναφερθεί πως η εταιρεία είχε αρχίσει πτήσεις και κατά το περασμένο χρονικό διάστημα, ωστόσο για ορισμένους αερολιμένες όπως της Ρόδου, της Πάρου, της Μυκόνου και της Σαντορίνης, είχε συναντήσει πρόβλημα παραχώρησης slots, κάτι που σήμανε τη μη δυνατότητα πραγματοποίησης πτήσεων σε αυτά τα νησιά.

Για το θέμα είχε κάνει παρέμβαση η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στον Εθνικό Οργανισμό Συντονισμού (ΕΟΣ), κατόπιν απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και σε συνέχεια εισήγησης του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, ώστε να εξυπηρετηθεί η εταιρεία και να καλύπτονται τα νησιά μεταξύ τους αεροπορικά.

Σήμερα, η Cycladic IFLY έχει γνωστοποιήσει ένα “πυκνό” πρόγραμμα πτήσεων στην ιστοσελίδα της (reservations.flycycladic.com) για τη θερινή περίοδο, μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να κάνουν τις κρατήσεις τους.

 

Για την επαναδραστηριοποίηση της εταιρείας μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” ο κ. Λεονταρίτης, καθώς η Cycladic πετάει στο Ν. Αιγαίο, κατόπιν προσπαθειών και επαφών της με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, κάτι που είχε γίνει γνωστό και στην πρώτη πτήση στη Σύρο τον Οκτώβρη του 2022, οπότε και στο νησί είχε μεταβεί με αεροσκάφη της, τόσο ο ιδιοκτήτης της, κ. Λυκιαρδόπουλος, όσο και ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Για όλα τα παραπάνω και κυρίως για το νέο πρόγραμμα πτήσεων, οι εκπρόσωποι της Cycladic IFLY θα βρίσκονται την Τετάρτη στη Σύρο και στην έδρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ώστε να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, παρουσία και δημοσιογράφων από μέσα ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί πως στο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας είναι η μετατροπή των αεροσκαφών της σε ηλεκτροκίνητα μηδενικών ρύπων.

Εκ νέου πτήσεις για τα νησιά

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τις θετικές εξελίξεις που “πυροδοτεί” η επαναδραστηριοποίηση της Cycladic IFLY στις Κυκλάδες εκφράζει ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Λεονταρίτης, μιλώντας με φόντο το νέο πρόγραμμα πτήσεων, αλλά και την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.

“H αεροπορική εταιρεία αρχίζει ξανά τις πτήσεις της. Την Τετάρτη 21 Ιουνίου, στη Σύρο, η εταιρεία θα κάνει παρουσίαση των πτήσεων του καλοκαιριού προς ενημέρωση του κόσμου. Θα γίνει μία συνέντευξη Τύπου στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και θα έρθουν και δημοσιογράφοι από πανελλαδικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης (Ναυτεμπορική κ.α..). Όλο αυτό θα είναι διαφήμιση και για τη Σύρο και τα νησιά”, ανέφερε αρχικά ο αντιπεριφερειάρχης, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια στήριξε την πρωτοβουλία του κ. Λυκιαρδόπουλου, αφού η παρουσία της εταιρείας στα νησιά, μόνο οφέλη μπορεί να προκαλέσει.

“Έγιναν προσπάθειες από την Περιφέρεια, είχα κάνει και σχετική εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα των slots”, υπενθύμισε ο κ. Λεονταρίτης, απαντώντας αν γι αυτό το θέμα, ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια.

Αξίζει να διευκρινιστεί πως slots είναι η παραχώρηση χώρου στα αεροδρόμια για τη στάση των αεροσκαφών και αποτελεί ένα θέμα που προκαλεί τεράστιο ανταγωνισμό μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών. “Δεν έχει δρομολογηθεί οριστικά αυτό το θέμα. Είναι σε αναμονή η εταιρεία. Γι αυτόν τον λόγο, η Cycladic θα πετάει σε όλα τα αεροδρόμια των νησιών, εκτός της Σαντορίνης και της Μυκόνου, γιατί για εκεί δεν δόθηκαν slots”, γνωστοποίησε, εξηγώντας πως οι πτήσεις της θα αφορούν τα παρακάτω νησιά: “Θα πετάει από Σύρο για Νάξο, από Σύρο για Πάρο, από Σύρο για Αστυπάλαια, για Μήλο και για Ηράκλειο Κρήτης. Η αεροπορική εταιρεία με τις πτήσεις της, θα καλύψει όλο το καλοκαίρι”. Σχετικά με τα αεροδρόμια της Μυκόνου, της Ρόδου και της Σαντορίνης, ο αντιπεριφερειάρχης επανέλαβε πως, “είμαστε σε αναμονή για να εγκριθούν τα slots”.

Υπάρχει ζήτηση για πτήσεις charter”

Ερωτηθείς για την εικόνα που υπάρχει αναφορικά με τη ζήτηση στα νησιά για απευθείας πτήσεις, ο Γιώργος Λεονταρίτης υπήρξε σαφής: “Υπάρχει μεγάλη ζήτηση ειδικά για πτήσεις charter για τη Σύρο. Είναι μεγάλη η ζήτηση και είναι σημαντική αυτή η εξέλιξη”, σχολίασε, επισημαίνοντας πως, “οι ιδιοκτήτες της Cycladic θέλουν να στηρίξουν τη Σύρο και τα νησιά”.

O ίδιος κλείνοντας τις δηλώσεις, επανέλαβε για μία ακόμη φορά την ικανοποίησή του για την παρουσία της εταιρείας στη Σύρο και τις Κυκλάδες, τονίζοντας τα ακόλουθα: “Χαίρομαι που επαναδραστηριοποιείται η εταιρεία στα νησιά μας, διότι αυτό αποτελεί μία μεγάλη ποιοτική αναβάθμιση στον χώρο των μεταφορών, στο θέμα της ασφάλειας που μπορεί να αισθάνονται οι κάτοικοι, διότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αεροσκάφος και για λόγους υγείας αλλά και για επαγγελματικούς λόγους. Είναι μία εξέλιξη πάρα πολύ θετική”.

Δρομολόγια πτήσεων

Αναφορικά με το αναρτημένο πρόγραμμα της αεροπορικής εταιρείας Cycladic IFLY, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που θέλουν να πετάξουν στα νησιά μπορούν να προχωρούν σε κρατήσεις. Σύμφωνα με όσα διαπιστώνονται στην ιστοσελίδα reservations.flycycladic.com : Η Σύρος συνδέεται με Πάρο από 17 Ιουνίου και μετά, τρεις φορές την εβδομάδα μέχρι τέλος Ιουνίου και τέσσερις φορές την εβδομάδα για όλο τον Ιούλιο (κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή). Παρομοίως συνδέεται με τη Νάξο δύο φορές την εβδομάδα για το υπόλοιπο του Ιουνίου (κάθε Τετάρτη και Σάββατο) και τρεις φορές την εβδομάδα για όλο τον Ιούλιο (κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο).

Επιπλέον, η Σύρος θα συνδέεται με το Ηράκλειο της Κρήτης κάθε Τετάρτη από 22 Ιουνίου μέχρι και 7 Σεπτεμβρίου καθώς και με την Αστυπάλαια κάθε Πέμπτη από 22 Ιουνίου έως και 7 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται πως αναρτημένα αναλυτικά είναι και τα δρομολόγια της αεροπορικής εταιρείας και για τα νησιά Αστυπάλαια, Μήλος, Νάξος, Πάρος αλλά και για το Ηράκλειο Κρήτης.

Πηγή  koinignomi.gr