Γ.Χατζημάρκος-Εθνικό Θέατρο Ρόδου : "Στόχος είναι να δημοπρατηθεί τον Μάιο το έργο που περιλαμβάνει τις εργασίες στο κτήριο"
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος-Εθνικό Θέατρο Ρόδου : “Στόχος είναι να δημοπρατηθεί τον Μάιο το έργο που περιλαμβάνει τις εργασίες στο κτήριο”

Στο Εθνικό Θέατρο της Ρόδου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος , επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να δημοπρατηθεί τον Μάιο το έργο που περιλαμβάνει τις εργασίες στο κτήριο

Ο περιφερειάρχης  επεσήμανε  τα εξής: “Προχωράμε πολύ καλά και είχαμε βάλει στόχο πριν από τον Ιούνιο να δημοπρατήσουμε το έργο δηλαδή μέσα στον Μάιο.

Συμφωνήθηκε να βγάλουμε τώρα το μεγάλο έργο που είναι όλο το κτηριακό κομμάτι.

Η διαδικασία για την προμήθεια του εξοπλισμού θα γίνει πολύ αργότερα όταν θα πλησιάζει ο καιρός της ολοκλήρωσής του ώστε να μην είναι παρωχημένος. Και αυτό γιατί το υπουργείο Πολιτισμού επισήμανε ότι αν σήμερα περιγράψουμε τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που θα βάλουμε μέσα και έρθει η ώρα να δημοπρατηθεί, να τελειώσει και να τοποθετηθεί, θα είναι απαρχαιωμένος μετά από 4 χρόνια.

Οπότε μένει πίσω από τη δημοπράτηση του Μαΐου ώστε να πάρουμε ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει όταν εγκατασταθεί ο ανάδοχος και φτάσουμε στα μέσα του έργου

Πολύς κόσμος δουλεύει στον δήμο Ρόδου που είναι ο ιδιοκτήτης, στην περιφέρεια που είναι ο φορέας υλοποίησης και στο υπουργείο Πολιτισμού που θα είναι ο φορέας χρηματοδότησης του έργου για το Εθνικό Θέατρο. Και εκεί είμαστε σε πολύ καλό στάδιο” δήλωσε ο περιφερειάρχης

Να υπενθυμίσουμε ότι κύριος στόχος των σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων είναι η αποκατάσταση του Θεάτρου, το οποίο χτίστηκε το 1936-37, με τρόπο που θα διαφυλάσσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό την αρχική του μορφή και αξιοποιώντας τα αυθεντικά υλικά κατασκευής.

Παράλληλα, το ιστορικό Θέατρο θα εκσυγχρονιστεί με τις απαραίτητες τεχνολογικές και λειτουργικές υποδομές ώστε να αποδοθεί στην τοπική κοινότητα και να την εξυπηρετήσει ως κέντρο πολιτισμού που θα είναι ανοιχτό για το κοινό, ανεξαρτήτως παραστάσεων.