Σάββας Διακοσταματίου προς τη Δημοτική Αρχή Ρόδου
Πολιτική

Σάββας Διακοσταματίου προς τη Δημοτική Αρχή Ρόδου: «Ζητάμε επίσημη ενημέρωση για την παραίτηση Κολιάδη»

Διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση του μνημείου των ιαματικών Πηγών Καλλιθέας, ζητά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου, Σάββας Διακοσταματίου και Επικεφαλής παράταξης «ΡΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», απευθύνει προς τη Δημοτική Αρχή Ρόδου και το Δήμαρχο, Αντώνη Καμπουράκη τα εξής ερωτήματα:

«Με αφορμή τη διά περιφοράς συνεδρίαση από την οποία απείχαμε ως παράταξη, ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή Ρόδου και το Δήμαρχο, να γίνει επίσημη ενημέρωση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα που δημιουργήθηκε στη Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε.

Να ενημερωθεί το Σώμα επίσημα και κατ’ επέκταση ο Ροδιακός λαός, για τους λόγους για τους οποίους υπέβαλε παραίτηση ο μέχρι πρότινος πρόεδρος, Αλέξανδρος Κολιάδης και για ποιους λόγους αποπέμφθηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή.

Γνωστοποιούμε στο Ροδιακό λαό, την υπ.αριθμ. 104/2022 Αριθ. Πρακτικού: 06/28-04-2022, σύμφωνα με την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου αποφάνθηκε θετικά για τη «Λήψη απόφασης για την αξιοποίηση του ιαματικού φυσικού πόρου των Ιαματικών Πηγών Καλλιθέας και των εγκαταστάσεων τους, από τον Δήμο Ρόδου, ή από αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου, ή από την δημοτική μονομετοχική ανώνυμη εταιρεία του Δήμου Ρόδου με την επωνυμία ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΡΟΔΟΥ Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία» όπου και ενέκρινε τα εξής:

(Α) Τη λήψη απόφασης για την αξιοποίηση του ιαματικού φυσικού πόρου των Ιαματικών Πηγών Καλλιθέας και των εγκαταστάσεων, που συνέχονται με αυτόν και περιγράφονται αναλυτικά στην υπ’ αριθ. 640/13-1-2017 απόφαση της Υπουργού Τουρισμού (ΦΕΚ 121/24-1-2017 – Τεύχος Β΄), από τον Δήμο Ρόδου, άλλως από οποιαδήποτε αναπτυξιακή εταιρεία αυτού, άλλως από τη δημοτική μονομετοχική ανώνυμη εταιρεία του Δήμου Ρόδου με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΡΟΔΟΥ Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία» αυτού, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Μέρους Β΄ του ν. 4875/2021 «Πρότυποι Τουριστικοί Προορισμοί Ολοκληρωμένης ιαχείρισης, Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, Ιαματικές Πηγές Ελλάδας και άλλες ρυθμίσεις για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης».

(Β) Την άμεση έναρξη διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας από τη Δ.Ε.Ρ. Μ.Α.Ε., κατά τα οριζόμενα είτε στις διατάξεις του ν. 4412/2016, είτε και σε αυτές του ν. 4413/2016, για την ανάδειξη αναδόχου εκπόνησης οικονομοτεχνικής μελέτης επενδυτικού σχεδίου για την αξιοποίηση του ιαματικού φυσικού πόρου των Ιαματικών Πηγών Καλλιθέας και των εγκαταστάσεων, που συνέχονται με αυτόν, την υποβολή και έγκριση αυτής αρμοδίως και, τέλος, την καθολική υλοποίηση του περιεχομένου της μελέτης.

(Γ) Την εφεξής κατάρτιση συμβάσεων για την προσωρινή εκμετάλλευση των επιμέρους τμημάτων λειτουργίας του Πολιτιστικού Μνημείου των Ιαματικών Πηγών Καλλιθέας από τη Δ.Ε.Ρ. Μ.Α.Ε. για χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει το ένα (1) έτος κάθε φορά και έως την εγκατάσταση του αναδόχου της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας που αναφέρεται στο προηγούμενο εδάφιο. *

Γνωστοποιούμε επίσης στο Ροδιακό λαό, την απόφαση του Νοεμβρίου 2022 (Αριθ. Απόφασης: 205/2022 – Εξέταση αιτήματος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχε εισηγηθεί ο τότε Πρόεδρος του Δ.Σ της Δ.Ε.Ρ.Μ Α.Ε. Αλέξανδρος Κολιάδης) για την παράταση για 12 έτη που ζητήθηκε, για την οποία η παράταξή μας διαφώνησε και αποχωρήσαμε διαμαρτυρόμενοι. **

*Παρατίθεται συνημμένο απόσπασμα πρακτικού της συνεδρίασης

** Παρατίθεται συνημμένο το απόσπασμα πρακτικού της συνεδρίασης Αριθ. Πρακτικού: 19/28-11-2022 Αριθ. Απόφασης:
205/2022 – Εξέταση αιτήματος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχε εισηγηθεί ο τότε Πρόεδρος του Δ.Σ της Δ.Ε.Ρ.Μ Α.Ε. Αλέξανδρος Κολιάδης