Νότιο Αιγαίο Πολιτική

Υποψήφια με τον Γιώργο Χατζημάρκο η Καλλιόπη Νικολαΐδου από την Κάρπαθο για δεύτερη φορά

Την εκ νέου υποψηφιότητα της Καλλιόπης Νικολαΐδου, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου.

Η κ. Νικολαΐδου, καθηγήτρια Φιλολογίας και Έπαρχος Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί ξανά με τον Γιώργο Χατζημάρκο, όπως είχε πράξει και στις εκλογές του 2019:

«Θα είμαι και πάλι υποψήφια στις επικείμενες Περιφερειακές Εκλογές με τον Γιώργο Χατζημάρκο και τον Συνδυασμό «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο».

Αυτά τα τέσσερα χρόνια με τη διακυβέρνηση της Περιφερειακής Αρχής σχεδιάσαμε, προγραμματίσαμε, υλοποιήσαμε και θέσαμε τις βάσεις για νέα έργα πνοής της Περιφέρειάς μας αλλά και της Επαρχίας μας.

Το σπουδαιότερο όμως που πετύχαμε είναι η άμεση σύνδεση – επαφή, που απέκτησαν οι Καρπάθιοι και οι Κασιώτες με θεσμούς και υπηρεσίες. Είμαστε και είμαι δίπλα σας, να αφουγκραστώ τις ανησυχίες σας και πάντοτε με τις δυνατότητες μου παρούσα να ενισχύσω, να συνδράμω τις πρωτοβουλίες και τις ιδέες σας.

Αποδείξαμε ότι η Περιφερειακή Αρχή κατανοεί τις ανησυχίες και της νέας γενιάς, στηρίζει τις δράσεις της σε πολιτισμικό, κοινωνικό και αθλητικό επίπεδο. Η δουλειά όμως δεν σταματάει εδώ. Στόχος της όπως και δικό μου προσωπικό στοίχημα είναι να καταστεί η Κάρπαθος και η Κάσος μας ελκυστική επιλογή ως μόνιμη κατοικία των νέων μας, να επιστρέψουν στα νησιά μας, να δραστηριοποιηθούν εδώ και να κρατήσουν αμείωτα τα στοιχεία μοναδικότητας του Τόπου, για τα οποία σταθερά και με αυταπάρνηση παλεύουν έως τώρα οι γονείς και οι παππούδες τους!

Σύμμαχος μου ο Περιφερειάρχης μας και η ομάδα του, που τέσσερα χρόνια είχα την τιμή να είμαι μέλος της, όπου με γνώση, ταπεινότητα, ήθος και αλτρουισμό παλεύουμε, ώστε η Περιφέρεια μας και οι Επαρχίες της να τρέχουν μονίμως #μπροστά από τις εξελίξεις.

Ευχαριστώ τον πρωτοπόρο, τον οραματιστή αλλά κυρίως τον άνθρωπο Γιώργο Χατζημάρκο που για δεύτερη φορά με επιλέγει να παλέψω στο πλάι του.

Με τιμάει η εμπιστοσύνη του και δεσμεύομαι ότι στην επόμενη θητεία μου θα εργαστώ ακόμα περισσότερο.

Για να μπορώ να κοιτάξω τον Καρπάθιο και τον Κασιώτη στα μάτια.

Για να χτίσουμε το μέλλον που μας αξίζει

#Συνεχίζουμε δυναμικά μπροστά!»

 

Βιογραφικό

Η Καλλιόπη Νικολαΐδου είναι Καθηγήτρια Φιλολογίας στο Γυμνάσιο Πηγαδίων Καρπάθου, Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου και Έπαρχος Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου.

Κόρη εκπαιδευτικού, ο οποίος υπηρέτησε στα Δημοτικά Σχολεία της Καρπάθου, μεγάλωσε στην Αρκάσα, όπου και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Απερίου.

Μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων πετυχαίνει την εισαγωγή της (1984) στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1989. Παρακολούθησε σεμινάρια για την Ειδική Αγωγή, για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και για την Διαχείριση Σχολικών Κρίσεων. Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά.

Από το 1989 μέχρι και σήμερα βρίσκεται στη Δημόσια Εκπαίδευση. Από το 1991 στο Ηρωικό Νησί της Κάσου και το 1995 διορίζεται ως μόνιμη εκπαιδευτικός – Φιλόλογος στο Γυμνάσιο Πηγαδίων. Συμμετείχε σε πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα γιατί πιστεύει ότι ο ρόλος του σχολείου πρέπει να ανοίγει δρόμους στα παιδιά για να πλουτίσουν με διαφορετικούς τρόπους τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Η ενασχόλησή της με τα κοινά αρχίζει με το σύλλογο Κυρίων και Δεσποινίδων «Αγία Σοφία Αργάσας», στον οποίο συμμετείχε ενεργά, στην αρχή ως μέλος και στη συνέχεια ως πρόεδρος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπηρέτησε τους συνδημότες της από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου (Δήμου Καρπάθου 2003– 2010) και συγκεκριμένα κατείχε τις παρακάτω θέσεις :

Προέδρος της Επιτροπής Παιδείας

Προέδρος του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού

Μέλος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Καρπάθου

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπάθου

Και συνεχίζει να τους υπηρετεί από τη θέση της Περιφερειακής Συμβούλου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Επάρχου Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου (1-9-2019 έως σήμερα).

Από το 1994 αναλαμβάνει την διαχείριση της οικογενειακής ξενοδοχειακής επιχείρησης και αρχίζει να υλοποιεί καινοτόμες ιδέες για την εποχή, όπως συμμετοχή των επισκεπτών στην γαστρονομία της Καρπάθου, πεζοπορικές διαδρομές και ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του τόπου της.

Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Μουτσινά, απόστρατο της Πολεμικής Αεροπορίας και έχει ένα γιό, τον Γιώργο, απόφοιτο της Νομικής Σχολής Αθηνών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Δικηγόρο Αθηνών σήμερα.