Πολιτική

Μήνυμα Υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, για την 28η Οκτωβρίου

Μήνυμα Υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, για την 28η Οκτωβρίου

«Με αιώνιο σύμβολο την ειρήνη και ζητούμενο την ελευθερία, τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία, εορτάζουμε και φέτος την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Αυτό το ζωντανό «ΟΧΙ» αποτελεί κατόρθωμα της αποφασιστικότητας των Ελλήνων και σταθμό αναφοράς της ιστορίας μας. Είναι η συμβολική, αιώνια μάχη της διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η φετινή επέτειος, υπό την σκιά της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή, αποκτά ξεχωριστό νόημα, τονίζοντας στην ανθρωπότητα, τα ολέθρια αποτελέσματα των επιθετικών πολέμων και τη μέγιστη υποχρέωσή μας, για την άμυνα υπέρ της πατρίδας μας.

Καμία σπιθαμή ελληνικής γης ανυπεράσπιστη. Βαρύ το χρέος του καθήκοντος, ταυτόσημο, με την κληρονομιά που μας άφησαν οι ήρωες πρόγονοί μας.

28η Οκτωβρίου. Ας εορτάσουμε, με τις πρέπουσες τιμές, τη θρυλική επέτειο, που πάντα θα μας θυμίζει την τόλμη και την αρετή: τα δύο προαπαιτούμενα χαρακτηριστικά της ελευθερίας.

Τιμή και δόξα στους προγόνους μας, που με τον ηρωισμό, τον πατριωτισμό και την πίστη τους, έγραψαν χρυσές σελίδες στην παγκόσμια ιστορία και έγιναν γνωστοί σε όλη την ανθρωπότητα για την πολεμική τους αρετή.

Ζήτω το Έθνος.

Ζήτω το «ΟΧΙ».