Τάκης Πότσος
Πολιτική

Τάκης Πότσος: Στήριξη στον αγώνα των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ρόδου

Τη στήριξή μας στον αγώνα των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ της Ρόδου, εκφράσαμε και χθες στο δημοτικό συμβούλιο, τονίζοντας ότι δεν αρκεί ένα θετικό ψήφισμα για να ανατραπεί η πολιτική της απελευθέρωσης στον κλάδο των μέσων μαζικής μεταφοράς όπως και στον κλάδο των ΤΑΞΙ.

Οι κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια δημιούργησαν όλο αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, που επιτρέπει στην πολυεθνική της UBER να επεκταθεί και στη Ρόδο. Εξαιτίας των δυναμικών αντιδράσεων από το 2011 του κλάδου των ΤΑΞΙ, δεν υλοποιήθηκε γενικότερα μέχρι σήμερα, αλλά στον καπιταλισμό, στις συνθήκες της ελεύθερης αγοράς «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό».

Κι άλλοι κλάδοι έχουν πληγεί με την απελευθέρωση της αγοράς τα τελευταία αυτά τα χρόνια , όπως για παράδειγμα κρεοπωλεία, αρτοποιεία, κ.α. όταν πολυεθνικές και μεγάλα Σούπερ Μάρκετ, απορρόφησαν μεγάλο μέρος της αγοράς αυτών των προϊόντων, έπληξαν τους κλάδους αυτούς, φτωχοποίησαν ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα.

Είναι ζήτημα των ίδιων των επαγγελματιών στα ΤΑΞΙ να πάνε μπροστά, ν’ αγωνιστούν ενάντια στην πολιτική και τα κόμματα τα οποία υπηρέτησαν και υπηρετούν αυτό το σάπιο σύστημα που έχει αποτέλεσμα την επίθεση την οποία δέχονται σήμερα. Θα είμαστε μαζί τους, δίπλα τους σ’ οποιονδήποτε αγώνα αποφασίσουν να δώσουν το επόμενο διάστημα.

Τάκης Πότσος

Δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στα Δωδεκάνησα