Περιφέρεια

Υπογράφεται 13 Ιουνίου η εργολαβική σύμβαση για την αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου

Την Τρίτη 13 Ιουνίου και ώρα 11:30 πμ,  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης  και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, θα προβούν στην υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης  για το έργο της  Αποκατάστασης και Επαναλειτουργίας του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου.
Την υπογραφή της Εργολαβικής Σύμβασης ανακοίνωσε μέσω των social media ο Περιφερειάρχης:
“Τα δικά μας χέρια δεν βγάζουν κουφάρια. Φτιάχνουν όσα βρήκανε.
Την Τρίτη, υπογράφουμε την Εργολαβική Σύμβαση του έργου αποκατάστασης του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου 💪
Ένα μοναδικό μνημείο στο κέντρο της Ρόδου, για δεκαετίες περίμενε την αγάπη και την φροντίδα που θα το αναγεννήσει.
Ολοκληρώθηκε, από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας μας και του Δήμου Ρόδου, η διαδικασία της ωρίμανσης, της χρηματοδότησης και της δημοπράτησης του έργου, που με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, μπήκε και αυτό στον ίσιο δρόμο. Στον δρόμο που οδηγεί μακριά από την εποχή που “ευαίσθητοι” και “μαχητές της Δημοκρατίας”, ανάμεσα σε πολλά λόγια και δάκρυα, το ξήλωναν και το γκρέμιζαν χωρίς την παραμικρή προοπτική διάσωσης του.
Λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά, με υπευθυνότητα, είναι η απάντηση στους σκελετούς που παραλάβαμε.
Την ζωή μας, την κοινή ζωή μας, δεν την αντιμετωπίζουμε με ξόρκια και μοιρολατρία, αλλά με σχέδιο που έχει περιεχόμενο, ρόλους, βήματα, χρηματοδοτήσεις και χρονοδιάγραμματα.
Την Τρίτη, λοιπόν, υπογράφουμε με τον Δήμαρχο Ρόδου την Εργολαβική Σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία και αμέσως μετά δρομολογούμε και την έναρξη του έργου ✌️