Πολιτική

Εκλογές 2023: Κοσμοσυρροή στην προεκλογική ομιλία του Γιάννη Παππά στη Ρόδο (Βίντεο)

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι βρέθηκαν στο πλάι του και εξέφρασε την αυτοπεποίθησή του για την αυτοδύναμη επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαϊου

Μεγαλειώδη προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης (18/05) στη Ρόδο ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία, Γιάννης Παππάς. Στελέχη της παράταξης, συγγενείς, φίλοι και ψηφοφόροι γέμισαν τον ανοιχτό χώρο του κινηματογράφου «Ρόδον», δίνοντας παλμό και «αέρα» νίκης για την 21η Μαΐου.

Με ένα σύντομο βίντεο, τον υποψήφιο βουλευτή Δωδεκανήσου προλόγισαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο βουλευτής β’ Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς και ο πρόεδρος δικαστικής εταιρείας Γρηγόρης Λέων.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο γιος του, Κωνσταντίνος Παππάς, ο οποίος περιέγραψε, με τον δικό του τρόπο, την πορεία του πατέρα του στα κοινά στην οποία έχει βρεθεί μάρτυρας όλα αυτά τα χρόνια. «Όλο αυτό τον καιρό βρισκόσουν κάθε μέρα, κάθε στιγμή, στα νησιά μας, δίπλα στους αγαπημένους μας νησιώτες, τους περήφανους ακρίτες, και θέλω να σου πω ότι είμαι και εγώ υπερήφανος για εσένα, γιατί όλα αυτά τα χρόνια, υπηρετείς το αξίωμά σου με ήθος, ηρωισμό και δυναμικότητα», ήταν λίγα από όσα ανέφερε ο γιός του Γιάννη Παππά.

Μετά από αυτή την ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, τον λόγο πήρε ο Γιάννης Κουρτάκης, εκδότης στα «Παραπολιτικά». Έχοντας μία μακρόχρονη φιλία με τον Γιάννη Παππά, ο  Γιάννης Κουρτάκης μίλησε για το πώς έχει ζήσει τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας σε έντονες στιγμές, όπως η αγωνία του για τη μεταφορά ασθενούς σε νοσοκομείο. «Τον έχω ζήσει να διεκδικεί στο υψηλότερο κυβερνητικό επίπεδο», ανέφερε ο εκδότης των «Παραπολιτικών», και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως «Μέρα και νύχτα παλεύει για εσάς εκεί που πρέπει, όπως πρέπει. Είναι ένας απλός πολιτικός, που σε κοιτάζει στα μάτια, που σε ακούει, που σου σφίγγει το χέρι».

Δείτε βίντεο από την προεκλογική συγκέντρωση:

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι βρέθηκαν στο πλάι του, και εξέφρασε την αυτοπεποίθησή του για την αυτοδύναμη επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές.

«Τα Δωδεκάνησα, η Ρόδος, είναι στην άκρη της Ελλάδας, στην άκρη της Ευρώπης, αλλά στο κέντρο της καρδιάς μας», τόνισε ο Γιάννης Παππάς, λέγοντας πως η χώρα δεν μπορεί να πάει πίσω «με κυβερνήσεις ηττημένων, με κυβερνήσεις ειδικών σκοπού», αλλά μόνο μπροστά.

«Αν με πάρετε τηλέφωνο, αν μου στείλετε μήνυμα, θα σας το απαντήσω. Αν μου πείτε το πρόβλημά σας, θα το ακούσω με σεβασμό και προσοχή, και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να λυθεί. Αυτό έκανα και πριν το 2019, αυτό έκανα και τα 4 χρόνια που ήμουν βουλευτής» είπε ο Γιάννης Παππάς, ζητώντας να του δώσουν την εντολή ώστε να μπορεί να συνεχίσει να το κάνει και την επόμενη τετραετία.

Κάνοντας στη συνέχεια μία «αναδρομή» στην τετραετία διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στα capital controls, τις έντονες μεταναστευτικές ροές, τις κλειστές τράπεζες, και το χειρότερο, όπως είπε, η κατάργηση των μειωμένων φορολογικών συντελεστών. «Δεν σεβάστηκαν τα Δωδεκάνησά μας, και τους ανθρώπους τους, εσάς, τους ακρίτες μας. Πούλησαν στο παζάρι μίας εμμονικής διαπραγμάτευσης, ένα δικαίο μέτρο, που είχαμε κερδίσει και είχαμε προστατεύσει εμείς στα Δωδεκάνησα μέχρι και το τέλος τους 2014» σημείωσε.

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία είπε επίσης ότι στόχος του είναι πίσω από τα έδρανα της Βουλής να επαναφέρει ξανά τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, «γιατί πολύ απλά, το δικαιούμαστε».  Υπενθύμισε δε τη συμφωνία που πραγματοποιήθηκε στο Ecofin, για την πρόταση Οδηγίας όπως υιοθετήθηκε από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία κατοχυρώνει τη δυνατότητα της Ελλάδας για εφαρμογή ειδικών, μειωμένων κατά έως 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου από το 2025 και σε μόνιμη βάση.

Δεν παρέλειψε φυσικά, να αναφερθεί και στο καίριο ζήτημα που είναι το όνειρο της δημιουργίας Ακτινοθεραπευτικού τμήματος στη Ρόδο, το οποίο ανέφερε πως αποτελεί δικαίωση για τη σκληρή δουλειά που έκαναν σιωπηλά εδώ και ένα μεγάλο διάστημα, με τη σύμπραξη της περιφέρειας Ν. Αιγαίου, των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού.

«Ονομάζομαι Γιάννης Παππάς, του Κωνσταντίνου και της Ελένης, και διεκδικώ την ψήφο σας», είπε εμφανώς συγκινημένος κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παππάς, ευχόμενος η 21 Μαΐου να είναι μία μέρα γιορτινή για τη Δωδεκάνησο.

 

Πηγή parapolitika.gr