Πολιτική

Να ζωντανέψει ξανά η ελπίδα με δυνατό ΚΚΕ

 

Το Προνοιακό Ίδρυμα στα Κολύμπια επισκέφθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στα Δωδεκάνησα Αγγέλου Γιάννης , συνταγματάρχης (ΜΧ) εα και Θεανώ Κουντούρη, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου.

Στη συνάντηση που είχαν με την πρόεδρο του Κέντρου Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τους εργαζόμενους, συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως οι ελλείψεις σε προσωπικό. Αυτή τη στιγμή εργάζονται σε όλα τα παραρτήματα του Κέντρου Πρόνοιας Ν. Αιγαίου 105 εργαζόμενοι ενώ οι θέσεις που προβλέπονται είναι 260 με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την κάλυψη των απαιτήσεων στη φροντίδα των φιλοξενούμενων στα προνοιακά ιδρύματα.  Οι 25 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν λόγω COVID-19 είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες και οι συμβάσεις τους λήγουν τέλος Σεπτέμβρη.

Οι υποψήφιοι βουλευτές ενημέρωσαν για την παρέμβαση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη στο αρμόδιο υπουργείο για την καταβολή της μισθοδοσίας τους, η οποία αναμένεται 25 Μαΐου.

Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων και η ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά είναι αιτήματα που παλεύει με συνέπεια το ΚΚΕ μέσα στη  Βουλή με πρόταση νόμου που κατέθεσε, αλλά και έξω από τη Βουλή μέσα στο εργατικό κίνημα. Επίσης αναφέρθηκε το πρόβλημα της συντήρησης του κτιρίου που βρίσκει εμπόδια στην συνήθη τακτική αρμοδιότητας και αναρμοδιότητας λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, που τελικά οδηγεί στην απαξίωσή του.

Περιοδεία πραγματοποίησε και ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Φραζής στις δημοτικές υπηρεσίες της Νότιας Ρόδου.

Σε συγκέντρωση στη Σορωνή το βράδυ της Τετάρτης 17/05  μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Τάκης Πότσος.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να εμπιστευθούν το ΚΚΕ στις 21 του Μάη. Είναι το Κόμμα που θα βρουν στο πλάι τους,  απέναντι σε όποια κυβέρνηση προκύψει, που είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει το αντιλαϊκό της πρόγραμμα από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη.

Ο λαός μας μπορεί να ζήσει καλύτερα. Με δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα για να ζωντανέψει ξανά η ελπίδα .