Πολιτική

Ο Σταμάτης Βαλσαμής υποψήφιος με την παράταξη του Νίκου Γερονικόλα

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι συμμετοχές προσώπων στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου Ρόδου Νίκου Γερονικόλα και την παράταξη «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας. Πρόσωπα από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων συμπαρατάσσονται με την ιδέα δημιουργίας μιας παράταξης που έχει ως πρώτο στόχο τη σωστή οργάνωση της καθημερινότητας στο νησί της Ρόδου.

Το νέο πρόσωπο που ανακοινώνει σήμερα η παράταξη Νίκου Γερονικόλα είναι γνωστό για τη βαθιά του κατάρτιση σε θέματα τουρισμού και στρατηγικού σχεδιασμού. Πρόκειται για τον Σταμάτη Βαλσαμή, ο οποίος και αυτοσυστήνεται, τονίζοντας για τον Νίκο Γερονικόλα ότι «οι ιδέες του, το όραμα του, ο σωστός σχεδιασμός του, η δικαιοσύνη του και η ανιδιοτέλεια του είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία του Νίκου που ήταν αρκετά για να με πείσουν να συμπαραταχθώ»:

«Ονομάζομαι Σταμάτης Βαλσαμής. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στ’ Αφάντου Ρόδου, το 1973. Προέρχομαι από βαθιά πολιτικοποιημένη οικογένεια, εγγονός του αείμνηστου Σταμάτιου Λόγγου ο οποίος διετέλεσε επί 28 χρόνια αντιπρόεδρος και τοπικός σύμβουλος στην τότε κοινότητα Αφάντου, και γιος του Γεώργιου Βαλσαμή ο οποίος διετέλεσε επί 20 χρόνια δημοτικός σύμβουλος, αλλά και αντιδήμαρχος Αφάντου.

Είμαι παντρεμένος με την Ειρήνη Σαρίκα και πατέρας δύο αγοριών.

Έζησα για εφτά συνεχόμενα χρόνια στην Αγγλία όπου ολοκλήρωσα έναν ευρύ κύκλο σπουδών, με προπτυχιακούς τίτλους, μεταπτυχιακούς τίτλους και μία διδακτορική διατριβή για το Στρατηγικό Σχεδιασμό Μείωσης Κόστους και Ανάπτυξης Λειτουργίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Στη παρούσα φάση βρίσκομαι στην ολοκλήρωση της δεύτερης διδακτορικής μου διατριβής με τίτλο Lean 6-sigma in Hospitality Management (Doctor of Philosophy).

Παράλληλα, ολοκληρώνω τη συγγραφή βιβλίου με αντικείμενο τη δημιουργία, ανάπτυξη και βελτιστοποίηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, όπου μεταξύ των άλλων αναλύω τους τρόπους με τους οποίους μια επιχείρηση μπορεί να βελτιστοποιήσει το κέρδος της μέσα από τη σωστή διαχείριση των προμηθειών και με στόχο να μετακυλήσει το όφελος στους πελάτες της, ισχυροποιώντας (μεταξύ των άλλων) τη θέση της στην αγορά.

Στην Αγγλία εργάστηκα ως διευθυντής σε αλυσίδα ξενοδοχείων, ως σύμβουλος ανάπτυξης εταιριών, αλλά και ως υπεύθυνος αγορών σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία σε θέματα τουρισμού, διοίκησης και παροχής υπηρεσιών.

Λειτουργώ ως ενεργός πολίτης, συμμετέχω σε πολιτιστικούς συλλόγους, στο σύλλογο των Αιμοδοτών και σε εθελοντικές δράσεις.

Συμπορεύομαι  με τον Νίκο Γερονικόλα  και την παράταξη του «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας διότι θέλω επιτέλους να δω το τόπο μου να ξανά πάρει την προοπτική και την αίγλη που δικαιωματικά του ανήκει.

Οι ιδέες του, το όραμα του, ο σωστός σχεδιασμός του, η δικαιοσύνη του και η ανιδιοτέλεια του είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία του Νίκου που ήταν αρκετά για να με πείσουν να συμπαραταχθώ και εγώ σ αυτό το εγχείρημα με σκοπό τη ευημερία, την ανάπτυξη, και την ασφάλεια όλων εμάς που ζούμε εδώ, αλλά και αυτών που μας επισκέπτονται».