Εγκαίνια Παιδοφθαλμολογικού τμήματος Γ.Ν. Ρόδου ”Ανδρέας Παπανδρέου”
Περιφέρεια

Νοσοκομείο Ρόδου για Παιδοφθαλμολογικό: “Αρωγός μας σε αυτήν τη σημαντική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Εγκαίνια Παιδοφθαλμολογικού τμήματος Γ.Ν. Ρόδου ”Ανδρέας Παπανδρέου”

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου ‘’Ανδρέας Παπανδρέου’’ σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Παιδοφθαλμολογικού τμήματος καθώς και η λειτουργία Κινητής Οφθαλμολογικής Μονάδας, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου Γιώργου, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευστρατίου Χρήστου, της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Γιασιράνη Χαρούλας, του Διοικητή του Γ.Ν. Ρόδου κ. Τσαντή Σταύρου, του Δ/ντη Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Καραταπάνη Στυλιανού, του Δ/ντή Οφθαλμολογικής Κλινικής κ. Κόκκινου Μιχαήλ και των Ιατρών και νοσηλευτών του τμήματος .
Αρωγός σε αυτή την σημαντική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στάθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτώντας την απόκτηση οφθαλμολογικού εξοπλισμού που περιλαμβάνει :
 
1. Οθόνη Οπτότυπων με παιδικά οπτότυπα για την μέτρηση οπτικής οξύτητας
2. Κασετίνα δοκιμαστικών γυαλιών και σκελετοί δοκιμαστικών γυαλιών διαφόρων μεγεθών για την διόρθωση αμετροπιών (μυωπία, υπερμετροπία, αστιγματισμός κλπ)
3. Σκιασκόπιο για την μέτρηση διαθλαστικών σφαλμάτων οφθαλμού σε παιδιατρικούς ασθενείς μικρής ηλικίας ή χωρίς συνεργασία για μέτρηση σε διαθλασήμετρα
4. Φορητό διαθλασίμετρο αποστάσεως για την μέτρηση διαθλαστικών σφαλμάτων
5. Φορητή σχισμοειδής λυχνία για τηνβιομικροσκόπηση οφθαλμού και οφθαλμολογική εξέταση ασθενών που δεν μπορούν να συνεργαστούν ή να εξεταστούν σε καθιστή θέση (π.χ. βρέφη, ασθενείς κατακεκλιμένοι)
6. LangStereotest για τον έλεγχο στερεοσκοπικής όρασης
7. Μπάρες πρισμάτων μελέτης στραβισμού για την μελέτη στραβισμού – ποσοτική μέτρηση απόκλισης οφθαλμού
8. Τονόμετρο αναπήδησης για την μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης, χωρίς την ανάγκη χρήσης αναισθητικού και δυνατότητα μέτρησης σε καθιστή και κατακεκλιμένη θέση (ιδιαίτερα χρήσιμο σε κατηγορίες όπως βρέφη, ασθενείς κατακεκλιμένοικλπ).
Εκφράζονται οι θερμές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο Γεώργιο και στην Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Γιασιράνη Χαρούλα για την αμέριστη στήριξη τους.
Η έναρξη της λειτουργίας του Παιδοφθαλμολογικού τμήματος για πρώτη φορά από την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου θα συνοδευτεί από σειρά εξορμήσεων της κινητής Οφθαλμολογικής Μονάδας για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού, τόσο στο νησί της Ρόδου όσο και στο υπόλοιπο Ν. Αιγαίο, αρχής γενομένης από τον Έμπωνα της Ρόδου στις 12/05/2023 και χώρο εξέτασης του παιδικού και ενήλικου πληθυσμού το Κέντρο Υγείας Έμπωνα.
Η αύξηση της ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας αλλά και ο θετικός αντίκτυπος στην Δημόσια Υγεία που έχει το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου αποτελούν ζήτημα μείζονος προτεραιότητας της Διοικήσεως με απώτερο σκοπό την διασφάλιση και τη βελτίωση του επιπέδου της υγείας των πολιτών του νησιού της Ρόδου αλλά και των επισκεπτών.