Βίντεο Δωδεκάνησα Περιφέρεια

Το πρώτο ταξίδι του Blue Star Chios σε Κάρπαθο και Κάσο (video)

Το Σάββατο, οι κάτοικοι της Η. Ν. Κάσου και της Καρπάθου υποδέχτηκαν, με ιδιαίτερη χαρά, το πλοίο Blue Star Chios στο πρώτο του ταξίδι στη θέση του πλοίου «Πρέβελης» που εξυπηρετούσε για χρόνια τη γραμμή.

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης σε ανάρτηση του έγραψε:

«Σήμερα το Blue Star Χίος έδεσε στο λιμάνι της Σητείας! Το πρώτο δρομολόγιο της σύνδεσης του ταχύτερου συμβατικού πλοίου της ακτοπλοΐας με τη Σητεία είναι γεγονός. Μία σύνδεση που θα κρατήσει όλο το χρόνο. Παράλληλα, θα συνεχιστεί η διασύνδεση της Σητείας με τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Το υποσχεθήκαμε, το πράξαμε».

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζημάρκος σε ανάρτηση του έγραψε:

Το “Blue Star Chios” έδεσε σήμερα στα λιμάνια της Κάσου και της Καρπάθου Εικόνες αισιοδοξίας, ζωή που προχωρά μπροστά, αποτέλεσμα δουλειάς με αγάπη και ενδιαφέρον.
Για τα νησιά και τους τους νησιώτες μας, που γνωρίζουν από αγώνες δημιουργικούς και ξέρουν να ξεχωρίζουν την μουρμούρα από το σχέδιο και τα φτηνά συνθήματα από την σοβαρότητα.

 

Γιώργος Χατζημάρκος: “Πρόκειται για μεγάλη αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής γραμμής και μία πολύ ακριβή γραμμή, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα από τα ακριβότερα ακτοπλοϊκά συμβόλαια.

“Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των νησιωτών, για αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής γραμμής. Υπήρχαν βέβαια και κάποιοι συμπατριώτες μας που χλεύαζαν όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως για μία ακόμη φορά υπήρξε ο σωστός σχεδιασμός και επίλυση του προβλήματος”, δήλωσε  ο κ. Χατζημάρκος στον RealVoice