Χρήστος Ευστρατίου
Περιφέρεια

Χρ.Ευστρατίου στον RV: «Έχουν σταλεί 400 μεγάλες κούτες με εκλογικό υλικό στα νησιά, όλοι σε επιφυλακή την Κυριακή»

Για τις πυρετώδεις προετοιμασίες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενόψει των εθνικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, μίλησε σήμερα στον Real Voice 99.5 o αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου.

Ο κ. Ευστρατίου που ήταν καλεσμένος στην «Ανοιχτή Γραμμή» με τον Γιάννη Μηνατσή και την Δέσποινα Κουλούμπρη, αναφέρθηκε αρχικά στον όγκο του εκλογικού υλικού που εστάλη στα νησιά:

«Έχουμε στείλει σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου όλο το εκλογικό γύρω στις 400 μεγάλες κούτες, οι οποίες περιλαμβάνουν μέσα τα ψηφοδέλτια, γραφική ύλη, έντυπα ενστάσεων, ότι προβλέπει το Υπουργείο Εσωτερικών», ενώ υπογράμμισε την δυσκολία υλοποίησης αυτού του εγχειρήματος: «Φανταστείτε ότι όλοι αυτοί που θα ψηφίσουν είναι γύρω στις 194.000 οπότε έχει δοθεί και παραπάνω υλικό για όλα τα εκλογικά τμήματα. Στη Ρόδο μόνο έχουμε 209 εκλογικά τμήματα και σύνολο σε όλη την Δωδεκάνησο 396».

Παράλληλα ο ίδιος σημείωσε ότι «έχουν γίνει συναντήσεις και με τα κόμματα αλλά και με το Πρωτοδικείο. Είμαστε σε επικοινωνία με τους δήμους για το τι θα πρέπει να γίνει και έχουμε και κάποιες συναντήσεις την Παρασκευή που θα κάνουμε με τον υπεύθυνο κάθε δήμου για τις εκλογές».

Ο κ. Ευστρατίου εξήγησε επιπλέον ότι την Κυριακή θα είναι όλοι σε επιφυλακή:

«Έχουν παραδοθεί όλα στους δήμους και από εκεί και πέρα είναι δικιά τους αρμοδιότητα την Παρασκευή που κλείνουν τα σχολεία να τα φτιάξουν, έτσι ώστε την Κυριακή να είμαστε όλοι έτοιμοι. Εμείς θα είμαστε εδώ στην Περιφέρεια από το πρωί για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Καμιά φορά πολλά μπορούν να συμβούν. Είναι σε επιφυλακή όλοι και τα σκάφη του Λιμενικού και ελικόπτερο».

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου αποκάλυψε ότι τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστότερα πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά:

 «Υπάρχουν οι εκλογικοί σάκοι απλώς τα αποτελέσματα τώρα ο κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος θα πρέπει να τα περνάει κατευθείαν μέσω tablet το οποίο είναι συνδεδεμένο και θα πηγαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών, οπότε θα μπαίνουν στην πλατφόρμα και θα βγαίνουν πάρα πολύ γρήγορα τα αποτελέσματα. Εμείς αυτό που θα κάνουμε στην περιφέρεια είναι ότι ο αγγελιοφόρος από κάθε τμήμα θα φέρνει εδώ και στο δήμο ένα αντίγραφο από τα αποτελέσματα του κάθε τμήματος. Εμείς έχουμε να κάνουμε και την διασταύρωση με το Υπουργείο Εσωτερικών πριν βγούνε αυτά τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα. Πιστεύω να βγούνε πάρα πολύ γρήγορα και οι σταυροί για τους βουλευτές, μετά τις 12 τη νύχτα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ