Πολιτική

Μήνυμα Φώτη Χατζηδιάκου για την Πρωτομαγιά του 2023

Η 1η του Μάη, αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης των αγώνων των εργαζομένων, μέσα από τους οποίους κατακτήθηκαν τα εργασιακά δικαιώματα για σταθερή εργασία, ασφάλεια, δίκαιη αμοιβή και υγεία, βασικές προϋποθέσεις για μια αξιοπρεπή ζωή.

Σήμερα οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με κλιμακούμενες δυσκολίες, με αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις και αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον. Η ακρίβεια, ο πληθωρισμός, η ανασφάλεια στην εργασιακή ζωή, η διεύρυνση των ανισοτήτων, η αποδυνάμωση του κράτους πρόνοιας και των κοινωνικών δικαιωμάτων του Έλληνα εργαζόμενου υποχωρούν συνεχώς και καταρρέουν.

Ανισότητες που επιβαρύνονται και από την αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται εκ μέρους της Κυβέρνησης, με την άνιση κατανομή του πλούτου υπέρ των ισχυρών και την αφαίμαξη του εισοδήματος των εργαζομένων.

Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά καλούνται να αντιμετωπίσουν πρώτα τις σκληρότερες συνέπειες της Κυβερνητικής πολιτικής. Οι οικονομικές ανισότητες, οι ανασφάλειες στην επαγγελματική ζωή των νέων και οι χαμηλοί μισθοί έχουν ως αποτέλεσμα την αυξανόμενη αναντιστοιχία προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων, καταδικάζει κάθε πολιτική και πρακτική που δημιουργεί κοινωνικές ανισότητες και υποβαθμίζει τα κοινωνικά και εργασιακά τους δικαιώματα, που με τόσες θυσίες έχουν κατακτήσει. Γι’ αυτό προτείνει:

  • την αναδιάταξη των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την κοινωνική και εισοδηματική στήριξη των νοικοκυριών.
  • την ενίσχυση και στήριξη της ελληνικής παραγωγής
  • τον έλεγχο των Τραπεζών για την αποφυγή νέας γενιάς «χρεοκοπιών», επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
  • την ενίσχυση του κράτους πρόνοιας
  • τη στήριξη των αγροτικών εισοδημάτων, όπως προβλέπεται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ)
  • τη διασφάλιση της μισθολογικής σταθερότητας
  • Την επέκταση του επιδόματος ανεργίας για 5 μήνες και την τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

 Καλή Αγωνιστική Εργατική Πρωτομαγιά, με δικαίωση των αγώνων των εργαζομένων, απέναντι σε μια ανάλγητη κυβέρνηση.