Με δράση αναδάσωσης τα στελέχη του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την οργάνωση «Για τη φύση» τίμησαν τη φετινή Ημέρα της Γης
Ρόδος

Με δράση αναδάσωσης τα στελέχη του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την οργάνωση «Για τη φύση» τίμησαν τη φετινή Ημέρα της Γης

Με μια δράση οργανωμένης αναδάσωσης και κατανόησης του κύκλου της ζωής στο δάσος τίμησαν την Ημέρα της Γης, τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την κοινωνική επιχείρηση – οργάνωση «Για τη φύση».

Τα στελέχη του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, με τη συνοδεία των παιδιών τους βρέθηκαν όλοι μαζί στην καμένη δασική έκταση μεταξύ των χωριών Λαέρμων, Λάρδου και Απολλώνων και έχοντας ανά χείρας δεντράκια, τσάπες και πολλή όρεξη για δουλειά, εργάστηκαν κοντά σε ρυάκι, φυτεύοντας μια μικρή πλαγιά με νέες λυγαριές, βελανιδιές, πεύκα και κυπαρίσσια. Τα δεντράκια όλα προστατεύτηκαν με φυσικό τρόπο, ώστε να αποτραπεί η καταστροφή τους από τα ελάφια και τα αιγοπρόβατα της περιοχής.

«Μέριμνά μας είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στην κάθε μας ημέρα οφείλουμε να θυμόμαστε την ευθύνη που έχουμε ως πολίτες απέναντι στη φύση του τόπου μας, στον πλανήτη συνολικά και στη νέα γενιά. Με γνώμονα την ευθύνη αυτή δουλεύουμε κάθε μέρα και η σημερινή μας δεντροφύτευση γίνεται γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Γίνεται για να προσθέσουμε κι εμείς ένα δέντρο στο έργο της αναδάσωσης του τόπου μας, αλλά και για να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας να δουν από κοντά τον αγώνα που γίνεται μέσα στη φύση για να διατηρηθεί η περιβαλλοντική ισορροπία» δήλωσε στο πέρας της δράσης ο γενικός διευθυντής του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου δρ. Χρήστος Γαμβρούδης.

«Ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζουμε ενεργά κάθε δραστηριότητα που γίνεται για το συλλογικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος. Το έργο της αναδάσωσης, όπως εδώ υλοποιείται, είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς περιέχει τόσο τη φύτευση νέων δέντρων, όπως και την προστασία της αυτοφυούς βλάστησης. Είδα με πολύ ενδιαφέρον τον τρόπο σηματοδότησης των δέντρων με GPS και την οργάνωση για το πότισμα των δέντρων, γι’ αυτό θεωρώ ότι όλο αυτό ένα έργο που πρέπει να τύχει ευρύτερης υποστήριξης» τόνισε από τη δική του πλευρά ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Εθελοντισμού και Περιβάλλοντος Χρήστος Ευστρατίου.

Πρωταγωνιστές στην όλη δράση ήταν τα ίδια τα παιδιά, ηλικίας από πέντε έως 12 ετών, τα οποία αφού φύτεψαν τα δέντρα, στη συνέχεια υποσχέθηκαν να βοηθήσουν στο πότισμά τους, όπως αυτό θα γίνεται στη διάρκεια του καλοκαιριού από τα μέλη της οργάνωσης «Για τη φύση».

Τα δέντρα που φυτεύθηκαν, έχουν ήδη σηματοδοτηθεί ως προς τη θέση τους με GPS, ώστε τα παιδιά στο μέλλον ως ενήλικες να μπορέσουν να το βρουν και να ταξιδέψουν ξανά πίσω στο χρόνο και στη φετινή Ημέρα της Γης.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των δέντρων που φυτεύτηκαν ήταν προσφορά του Περιφερειακού Φυτωρίου Νοτίου Αιγαίου.