Ρόδος-Σκάκι-Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα: Πρωταθλήτρια η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου
Αθλητικά

Ρόδος-Σκάκι-Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα: Πρωταθλήτρια η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου

 

Με ελληνικό θρίαμβο ολοκληρώθηκαν τα Παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα Σκακιού της Fide, στα πλαίσια του 4ου Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου, από τις 13 έως 23 Απριλίου 2023, στο Rodos Palace Hotel.

Μια πολύ απαιτητική και άκρως ανταγωνιστική διοργάνωση έφτασε στο τέλος της, με τις πρώτες σκακιέρες κάθε κατηγορίας να παλεύουν για τον θετικό βαθμό και μια θέση στην τριάδα των μεταλλίων.

Ένα αστέρι ετών… 11 φαίνεται πως διαθέτει στις τάξεις του το ελληνικό σκάκι, αφού η μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη Ευαγγελία Σίσκου συνεχίζει να εκπλήσσει τους πάντες κατακτώντας χθες τον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο της λίγο αφότου έκλεισε μια δεκαετία ζωής.

Η σκακίστρια του Γαλαξία Θεσσαλονίκης αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Ρόδο κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία των κοριτσιών μέχρι 13 ετών.

Το χρυσό μετάλλιο αποτελεί ουσιαστικά την επιβεβαίωση την αξιοπρόσεκτης πορείας της 11χρονης Ευαγγελίας, αφού οκτώ μήνες νωρίτερα στο Μπατούμι της Γεωργίας, μεταξύ 101 σκακιστριών από 50 χώρες κατάφερε να αναδειχθεί Τρίτη.

 H 11χρονη ξεκίνησε να ασχολείται με το σκάκι όταν ακόμη ήταν στον παιδικό σταθμό, σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, και στην ηλικία των έξι ετών άρχισε να εξασκείται με τον σύλλογο.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «Ιππότης» διοργάνωσε μια τεράστια γιορτή στην τελετή λήξης γεμάτη μουσική, χρώματα και άπειρα χαμόγελα.

Η αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων “Jupiter” ξεχείλισε από συναισθήματα χαράς, συγκίνησης δείγμα μιας άψογα εκτελεσμένης διοργάνωσης.

Γύρω στα μισά των απονομών, ήχησε δυνατά και ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας, στην απονομή της κατηγορίας G13, όπου η Ευαγγελία στέφθηκε Πρωταθλήτρια κόσμου ανεβάζοντας τη χώρα μας στο υψηλότερο βάθρο. Θα πρέπει να σημειωθεί, πως η Ευαγγελία επέλεξε να αγωνιστεί σε υψηλότερη ηλικιακά κατηγορία. –

Τα πρωταθλήματα ήταν μια συνδιοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου «ΙΠΠΟΤΗΣ ΡΟΔΟΥ» με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ) υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).