Ρόδος

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Δημήτρης Τσοπανάκης Συλλυπητήρια μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσοπανάκης σε ηλικία 67 ετών, έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Ο Δημήτρης Τσοπανάκης, που έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο, διετέλεσε εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «Ροδιακή» και της εφημερίδας «Γνώμη», είχε ασχοληθεί ενεργά στους τομείς του αθλητισμού και της πολιτικής, υπηρέτησε τα κοινά από διάφορες θέσεις ενώ είχε υπηρετήσει και την τοπική αυτοδιοίκηση ως νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 2 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Ρόδου

Βιογραφικό
Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1956. Αποφοίτησε από το Βενετόκλειο εξατάξιο Γυμνάσιο το 1974 και φοίτησε στη Σχολή Δημοσιογραφίας Βαρώτση στη Θεσσαλονίκη την διετία 1974-76.
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία (1976-1979) στην Αεροπορία και μπήκε στον στίβο της ζωής αναλαμβάνοντας τις επιχειρήσεις του πατέρα του.
Δηλαδή, εργάσθηκε σχεδόν σε όλες τις θέσεις των εφημερίδων «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» (ημερήσια) και «ΓΝΩΜΗ» (εβδομαδιαία), καθώς και με το εμπόριο (κατάστημα Νεωτερισμών).
Παράλληλα ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ επί πολλά χρόνια.
Διετέλεσε μέλος του δ.σ. της Ένωσης Επαρχιακών Εφημερίδων Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, καθώς επίσης και πρόεδρος των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου.

Πηγή Δημοκρατική

Συλλυπητήρια μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο για την απώλεια του Δημήτρη Τσοπανάκη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή, νικημένος από τον καρκίνο, μετά από πολυετή σκληρή άνιση μάχη με την ασθένεια, σε ηλικία 67 ετών.

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη

Θλίψη και οδύνη σκόρπισε σήμερα στη Ρόδο μας, ο τόσο πρόωρος χαμός του Ροδίτη δημοσιογράφου Δημήτρη Τσοπανάκη. Με την επαγγελματική του επάρκεια και ευσυνειδησία, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την υποδειγματική συναδελφική του συμπεριφορά και την ενεργή συμμετοχή του στα κοινά του νησιού μας, ο Δημήτρης Τσοπανάκης αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό και η απώλειά του κάνει φτωχότερη τη δημοσιογραφική οικογένεια της Ρόδου μας.

Αποχαιρετώ ένα καλό μου φίλο και εκφράζω στην οικογένειά του, τους οικείους του και τους συναδέλφους του, τα πλέον θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μου.

Συλλυπητήριο μήνυμα του βουλευτή Μάνου Κόνσολα

Ο Δημήτρης Τσοπανάκης ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος , ένας ευαίσθητος πολίτης αυτού του τόπου.

Υπηρέτησε τον τόπο του μέσα από την αυτοδιοίκηση, τη δημοσιογραφία αλλά και τον αθλητισμό. Είχε πάντα το θάρρος της γνώμης του, είχε πάντα ένα ασίγαστο πάθος για ότι έκανε. Αγαπούσε τα Δωδεκάνησα, τη Ρόδο και δεν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του μακριά από το τόπο του.

Ο θάνατος του αποτελεί μια μεγάλη και δυσαναπλήρωτη απώλεια για όλους μας, περισσότερο για τη γυναίκα του και τα παιδιά του, στους οποίους εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

 

Συλλυπητήριο μήνυμα Ιωάννη Παππά για την απώλεια του Δημήτρη Τσοπανάκη

Έφυγε σήμερα από κοντά μας, ένας αγαπημένος φίλος, ένας Άνθρωπος δραστήριος, αγωνιστής με ευγένεια και καλοσύνη γεμάτος, ένας άξιος οικογενειάρχης, ο Δημήτρης Τσοπανάκης, ο οποίος με οτιδήποτε κι αν καταπιάστηκε σημείωσε επιτυχία.

Δε θα ξεχάσω ποτέ τους κοινούς μας αγώνες για την μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη αλλά και την μαχητική του νοοτροπία τόσο στη δημοσιογραφία, όσο και στον αθλητισμό και την αυτοδιοίκηση.

Η αύρα του, η προσφορά και το ήθος του θα λείψουν από την ροδιακή κοινωνία.

Μεγάλη η απώλεια για τον τόπο μας που τόσο αγάπησε και αφιέρωσε τη ζωή του αγωνιζόμενος για την πρόοδο και την ευημερία του.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα της βουλευτή Μίκας Ιατρίδη

Μια εμβληματική μορφή της Ρόδου και των Δωδεκανήσων έφυγε σήμερα από κοντά μας. Ο Δημήτρης Τσοπανάκης ήταν μια δυναμική προσωπικότητα που πρόσφερε πολλά στον τόπο μας.

Ήταν ένας άνθρωπος που κράτησε με στιβαρό τρόπο τα ηνία της ενημέρωσης στη «Ροδιακή» και τη «Γνώμη», υπηρετώντας με ασίγαστο πάθος και οξυδέρκεια τη δημοσιογραφία, όχι μόνο στο πλαίσιο της καταγραφής των γεγονότων, αλλά και στο πλαίσιο της κατάθεσης προτάσεων και παρεμβάσεων για την πρόοδο του νησιού μας.

Ήταν πάντα κοντά σε όλους μας, από όλες τις θέσεις που του εμπιστεύθηκαν οι συμπατριώτες μας, στην αυτοδιοίκηση και τον αθλητισμό.

Στη σύζυγό του, Ελευθερία, τα παιδιά του και την οικογένεια του εκφράζω τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια. Θα λείψει σε όλους μας. Καλό σου ταξίδι, Δημήτρη!

Συλλυπητήριο μήνυμα του τ. Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου

Ο πρόωρος θάνατος του αγαπητού φίλου, Δημήτρη Τσοπανάκη γέμισε θλίψη και βαθιά συγκίνηση την κοινωνία της Ρόδου, τις μικρές Κοινότητες του τόπου της ιδιαίτερης καταγωγής του, των Απολλώνων και της Σαλάκου, τους φίλους και συγγενείς του, αλλά κυρίως την οικογένεια του.
Ήταν μαχητής σε αγώνες, μικρούς και μεγάλους και αντιμετώπισε, με θάρρος και αξιοπρέπεια το τελευταίο χρονικό διάστημα το πρόβλημα της υγείας του.
Προσηνής, συνεργάσιμος, ευπροσήγορος, με ανιδιοτέλεια, εντιμότητα, ειλικρίνεια υπηρέτησε ακάματα την Αυτοδιοίκηση, τον αθλητισμό, μέσα από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων και την δημοσιογραφία, ως εκδότης της εφημερίδας «ΓΝΩΜΗΣ» και μέτοχος της ιστορικής εφημερίδας «ΡΟΔΙΑΚΗΣ».
Αρχές και αξίες, με τις οποίες συμπορεύτηκαν με τον αείμνηστο αδελφό του Γιώργο Τσοπανάκη, που τόσο πρόωρα έφυγε και αυτός.
Στον ανείπωτο πόνο της οικογένειας του, εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Συλλυπητήρια δήλωση του τ. βουλευτή Γ. Νικητιάδη

«Η θλιβερή είδηση της απώλειας του Δημήτρη Τσομπανάκη, μας γεμίζει με λύπη. Έφυγε από κοντά μας ένας άνθρωπος που τίμησε, υπηρέτησε και υπερασπίστηκε τις αξίες του τύπου και της δημοσιογραφίας. Προσέφερε με ανιδιοτέλεια στον Αθλητισμό. Έδωσε τον καλύτερο του εαυτό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία διακόνησε έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον του τόπου. Πράος, διαλλακτικός και παράλληλα ευθύς, τα βασικά του χαρακτηριστικά που θα λείψουν από τη Ροδιακή κοινωνία. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του. Ας είναι αιωνία του η μνήμη».

O δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Σάββας Διακοσταματίου

Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την απώλεια του Δημήτρη Τσοπανάκη. Υπηρέτησε τη δημοσιογραφία και τον τόπο του, τη Ρόδο, με ήθος, συνέπεια και εργατικότητα καταφέρνοντας όλα αυτά τα χρόνια να χαίρει ευρείας εκτίμησης της τοπικής κοινωνίας, μα πάνω απ’ όλα ο Δημήτρης Τσοπανάκης, ήταν ένας καλός άνθρωπος.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

 

Συλλυπητήρια δήλωση Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκου 

Πώς αποχαιρετά κανείς έναν φίλο και συνεργάτη πολλών χρόνων;

Με τον Δημήτρη συμπορευτήκαμε για δεκαετίες σε κοινές διαδρομές. Δουλέψαμε μαζί. Ζήσαμε μαζί. Περάσαμε πολλά.

Αυτό που πάντα με γοήτευε στον Δημήτρη ήταν ότι ήταν γεμάτος ζωή και βίωνε με πάθος ό,τι αγαπούσε. Στη Δημοσιογραφία, κρατούσε την πένα με έναν δικό του χαρακτηριστικό τρόπο. Τον Αθλητισμό, τον υπηρέτησε με απίστευτη ζωντάνια και ενέργεια. Στην τοπική Αυτοδιοίκηση, προσέφερε με την κριτική του ματιά και τη βαθιά γνώση για την ιστορία του τόπου και την κοινωνία μας.

Γιατί ο Δημήτρης είχε ανέκαθεν μια ιδιαίτερη σχέση με τους ανθρώπους, φίλους και συνεργάτες. Πάντοτε ευχάριστος, πάντοτε με χιούμορ, συνδύαζε τη γνώση της γενιάς του με την ορμή μικρού παιδιού.

Το γραφείο του στην Περιφέρεια τον περιμένει για ένα ακόμα σχόλιο, ένα ακόμα αστείο, ένα ακόμα ξεφύλλισμα εφημερίδας. Ο Δημήτρης Τσοπανάκης όμως πήρε σήμερα άλλη θέση. Την παντοτινή του θέση στις καρδιές όλων μας.

Εκ μέρους της άλλης του «οικογένειας» εδώ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αποχαιρετώ τον Δημήτρη με βαθύτατη θλίψη.

Ως Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου αλλά πρωτίστως ως φίλος εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην Ελευθερία, στα παιδιά του και τους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα δημάρχου Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη 

Θλίψη και οδύνη σκόρπισε σήμερα στη Ρόδο μας, ο τόσο πρόωρος χαμός του Ροδίτη δημοσιογράφου Δημήτρη Τσοπανάκη.

Με την επαγγελματική του επάρκεια και ευσυνειδησία, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την υποδειγματική συναδελφική του συμπεριφορά και την ενεργή συμμετοχή του στα κοινά του νησιού μας, ο Δημήτρης Τσοπανάκης αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό και η απώλειά του κάνει φτωχότερη τη δημοσιογραφική οικογένεια της Ρόδου μας.

Αποχαιρετώ ένα καλό μου φίλο και εκφράζω στην οικογένειά του, τους οικείους του και τους συναδέλφους του, τα πλέον θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μου.

Συλλυπητήριο μήνυμα πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου, Δημήτρη Γάκη

Ο Δημήτρης Τσοπανάκης, συνεχιστής της μεγάλης δημοσιογραφικής οικογένεια των Τσοπανάκηδων, έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ενημέρωση μέσω των εφημερίδων ΡΟΔΙΑΚΗ και ΓΝΩΜΗ. Παράλληλα υπηρέτησε με πάθος και ανιδιοτέλεια το Ροδιακό αθλητισμό αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Δημήτρης όμως ήταν και ένα ανοιχτό βιβλίο. Δεν χρειαζόταν να τον γνωρίζεις πολύ καλά για να καταλάβεις ότι ήταν ένας άνθρωπος του κεφιού της ζωής της παρέας. Εξέπεμπε ένα σπάνιο μίγμα εξυπνάδας και χιούμορ. Χαιρόσουν να μιλάς μαζί του και πολλές φορές εκμεταλλευόμενος την διαρκώς χαρούμενη διάθεση του σκόπιμα να διαφωνείς μαζί του για να μπορέσεις να απολαμβάνεις στο τέλος της κουβέντας το λαμπερό του χαμόγελο να ξεπροβάλλει κάτω από το πλατύ χαρακτηριστικό μουστάκι του.

Ο Δημήτρης Τσοπανάκης ήταν πάντα ένας προσηνής και ευχάριστος άνθρωπος. Σταματούσε, δεν σε προσπερνούσε.

Η απώλεια του συγκινεί και θλίβει την Ροδιακή κοινωνία. Στην οικογένεια του, τη βιολογική αλλά και τη δημοσιογραφική, εκφράζω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Συλλυπητήριο μήνυμα βουλευτή Δωδεκανήσου, Βασίλη Υψηλάντη

Με οδύνη πληροφορήθηκα τον πρόωρο χαμό του αγαπητού μου φίλου Δημήτρη Τσοπανάκη. Ο Δημήτρης υπήρξε υπόδειγμα συζύγου και πατέρα, δημοσιογράφου, αυτοδιοικητικού αλλά και προσωπικότητα με ενεργή συμμετοχή στα κοινά και έντονη κοινωνική προσφορά. Ο χαμός του δημιουργεί ένα τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό στην Δωδεκανησιακή κοινωνία. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στη σύζυγό του και στα παιδία του και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα της ροδίτικης γης που θα τον σκεπάσει.

Αιωνία του η μνήμη

Συλλυπητήριο μήνυμα προέδρου της ΔΕΕΠ ΔΩΔΕΚΑΝΉΣΟΥ ΝΔ, Ευτυχίας  Χαραλαμποπούλου

Η θλιβερή είδηση της απώλειας του Δημήτρη Τσοπανάκη μας προκάλεσε θλίψη, όπως και σε όλη την κοινωνία της Ρόδου .

Το αποτύπωμα του θα μείνει έντονο στη Δημοσιογραφία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση , τον Αθλητισμό και πάντα θα θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη την προσφορά του και της οικογένειας του στην παράταξη μας.

Θα μας λείψει η καλοσύνη του,το χαμόγελο του,το χιούμορ του.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγο του ,στα παιδιά του και σε όλους τους οικείους του.

 

Συλλυπητήριο μήνυμα ΔΗΜΤΕ ΝΔ Ρόδου για την απώλεια του Δημήτρη Τσοπανάκη

Όταν φεύγει ένας φίλος θλίβεσαι .

Όταν φεύγει ένας συναγωνιστής αποδυναμώνεσαι.

Όταν φεύγει ένας συνάδελφος της τοπικής αυτοδιοίκησης φτωχοποιείσαι .

Όταν φεύγει ένας κατ΄ουσίαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ , κοινωνικά ορφανεύεις.

Για εμάς ήσουν όλα αυτά και άλλα πολλά – πάρα πολλά.

Η οικογένεια της τοπικής ΝΔ Ρόδου, σε αποχαιρετά στο ταξίδι για την αιωνιότητα, με σπαραγμό ψυχής , φίλε Δημήτρη Τσοπανάκη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της μάνας γης της Ρόδου μας, που θα σε αγκαλιάσει .

Τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους από όλες και όλους μας.

 

Για την ΔΗΜΤΟ ΝΔ ΡΟΔΟΥ και τα μέλη της ΔΗΜΤΕ

Ο πρόεδρος

Αντώνης Αρφαράς