Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος για την απώλεια του Δ. Τσοπανάκη: «Πώς αποχαιρετά κανείς έναν φίλο και συνεργάτη;»

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος για την απώλεια του Δημήτρη Τσοπανάκη, αναφέρει τα εξής:

Πώς αποχαιρετά κανείς έναν φίλο και συνεργάτη πολλών χρόνων;

Με τον Δημήτρη συμπορευτήκαμε για δεκαετίες σε κοινές διαδρομές. Δουλέψαμε μαζί. Ζήσαμε μαζί. Περάσαμε πολλά.

Αυτό που πάντα με γοήτευε στον Δημήτρη ήταν ότι ήταν γεμάτος ζωή και βίωνε με πάθος ό,τι αγαπούσε. Στη Δημοσιογραφία, κρατούσε την πένα με έναν δικό του χαρακτηριστικό τρόπο. Τον Αθλητισμό, τον υπηρέτησε με απίστευτη ζωντάνια και ενέργεια. Στην τοπική Αυτοδιοίκηση, προσέφερε με την κριτική του ματιά και τη βαθιά γνώση για την ιστορία του τόπου και την κοινωνία μας.

Γιατί ο Δημήτρης είχε ανέκαθεν μια ιδιαίτερη σχέση με τους ανθρώπους, φίλους και συνεργάτες. Πάντοτε ευχάριστος, πάντοτε με χιούμορ, συνδύαζε τη γνώση της γενιάς του με την ορμή μικρού παιδιού.

Το γραφείο του στην Περιφέρεια τον περιμένει για ένα ακόμα σχόλιο, ένα ακόμα αστείο, ένα ακόμα ξεφύλλισμα εφημερίδας. Ο Δημήτρης Τσοπανάκης όμως πήρε σήμερα άλλη θέση. Την παντοτινή του θέση στις καρδιές όλων μας.

Εκ μέρους της άλλης του «οικογένειας» εδώ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αποχαιρετώ τον Δημήτρη με βαθύτατη θλίψη.

Ως Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου αλλά πρωτίστως ως φίλος εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην Ελευθερία, στα παιδιά του και τους οικείους του.

Γιώργος Χατζημάρκος
Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου