Περιφέρεια

Γ. Χατζημάρκος: Στο 100% η ετοιμότητά μας για την δημοπράτηση του εμβληματικού Εθνικού Θεάτρου Ρόδου (ΗΧ)

Αναμένεται το «πράσινο φως» από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης

Θέμα ημερών είναι η δημοπράτηση από την Περιφέρεια του έργου της αποκατάστασης του εμβληματικού Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, όπως έκανε γνωστό σήμερα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Όπως είπε , ο φάκελος με τα τεύχη δημοπράτησης έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 100% και έχει υποβληθεί για έγκριση στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), η οποία εντός των  επομένων ημερών αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως», για την δημοπράτηση του έργου, φτάνοντας αισίως στο τέλος μια πολύ δύσκολης και χρονοβόρας διαδικασίας.

Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Ρόδου. Φορέας χρηματοδότησης το Υπουργείο Πολιτισμού. Φορέας υλοποίησης του έργου αλλά και μέρους της χρηματοδότησης, είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ακούστε τον εδώ:

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΠΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ο Περιφερειάρχης, στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, μαζί με τον εκπρόσωπο Τύπου της Περιφερειακής Αρχής, Γιώργο Υψηλάντη, αναφέρθηκε και στην έναρξη υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ 2021- 2027 στο Νότιο Αιγαίο, με την πρώτη Πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νότιο Αιγαίο 2021 – 2027 να έχει βγει ήδη στον αέρα και η οποία αφορά αστικές παρεμβάσεις σε πέντε αστικές περιοχές του Νοτίου Αιγαίου, την πόλη της Ρόδου, την πόλη της Κω, την πόλη της Καλύμνου, την Ερμούπολη της Σύρου και την Χώρα Νάξου.

Ακούστε τον εδώ: