Αθλητικά

GWA Wingfoil Race Class στη Ρόδο

Από τις 14 έως τις 17 Ιουλίου, πραγματοποιείται  στη Ρόδο  η ενδιαφέρουσα αθλητική δράση GWA Wingfoil Race Class.

Συνεχίζεται για 2η μέρα το GWA WINGFOIL RACE CLASS

Πρόκειται για μία  διοργάνωση η οποία ήρθε στη Ρόδο για να μείνει, αφού το 2023 προγραμματίζεται στο νησί το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Τα Wingsports, δηλαδή τα  wingsurfing, wingfoiling ή wingboarding, είναι μια νέα, συναρπαστική ομάδα αθλημάτων που μπορούν να εκτελεστούν στο χιόνι, τη γη και το νερό, χρησιμοποιώντας ένα φτερό το οποίο εκμεταλλεύεται τη δύναμη του ανέμου.

Πρόκειται για ένα υβρίδιο πολλών υπαρχόντων θαλάσσιων αθλημάτων και λόγω αυτού του γεγονότος απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων και αθλητών. Μπορεί να φαίνεται αρκετά ασυνήθιστο στην αρχή, αλλά η ρευστότητα και η χάρη ενός έμπειρου wingfoiler κόβει την ανάσα

Για τον λόγο αυτό, η Ρόδος, το νησί των ανέμων, η οποία κατακλύζεται σχεδόν όλο το χρόνο από πλήθος των surfers όλων των ειδών, με την ποικιλία των θαλάσσιων σπορ που προσφέρει, θα πρωταγωνιστεί για άλλη μια φορά στην παγκόσμια αθλητική και ταξιδιωτική σφαίρα.

Στη Ρόδο διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα GWA WINGFOIL RACE CLASS από τις 14 έως τις 17 Ιουλίου 2022 με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών και των συνοδών τους.
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου, ο Εμπορικός Σύλλογος και ο ΔΟΠΑΡ ενώνουν τις δυνάμεις τους και κάνουν πράξη την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού που αποτελεί και το ζητούμενο στην μετά την πανδημία περίοδο, παρέχοντας πολλές επιλογές στους δυνητικούς επισκέπτες του νησιού.
Το πρωτάθλημα που φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα προβάλλει παγκοσμίως όχι μόνο το νησί μας αλλά ολόκληρη τη χώρα, διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή των Κρητικών.