Δήμος

Ευρεία σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο για το Rhodes Co-Lab

Ευρεία σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 15η Ιουλίου 2022 στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, στελεχών της PwC, στελεχών της TUI, Αντιδημάρχων και συνεργατών του Δημάρχου Ρόδου και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, με αντικείμενο τον προγραμματισμό των δράσεων και έργων για το Rhodes Co-Lab.

 

Το Rhodes Co-Lab που είναι μία συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και της TUI, με σκοπό τον μετασχηματισμό της Ρόδου στον πρώτο, διεθνώς, πρότυπο βιώσιμο τουριστικό προορισμό, αποτελεί για το Δήμο της Ρόδου στόχο υψηλής προτεραιότητας.

 

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκαν οι στόχοι του προγράμματος, οι δράσεις που απαιτούνται και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους. Τα στελέχη της εταιρείας συμβούλων Price Wwaterhouse Coopers παρουσίασαν αναλυτικά τα βήματα που έχουν γίνει και την στρατηγική που θα ακολουθηθεί από τον Δήμο Ρόδου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον όμιλο TUI, ώστε να καταστήσουν τη Ρόδο μας πρώτη των πρώτων διεθνώς, ως τουριστικό προορισμό βιώσιμης ανάπτυξης.

H επόμενη συνάντηση προσδιορίστηκε για το φθινόπωρο, όπου θα παρουσιαστεί αναλυτικά το πλάνο που θα ακολουθηθεί σε βάθος πενταετίας.

Στη σύσκεψη εργασίας εκτός του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, συμμετείχαν οι Alexander Panczuk executive director Tui Care, Charlotte Wwiebe, Sustainability Director, Melvin Mak The Rhodes Co – Lab project manager, Evangelos Georgiou, υπεύθυνος Επικοινωνίας, Τόνια Μπούκα global head destination public policy group, Jost Neummann, director of programmes Tui Care Foundation.

Από την πλευρά του Δήμου Ρόδου, συμμετείχαν ο Ευστράτιος Καρίκης, Αναπληρωτής Δημάρχου & Αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και Μετανάστευσης,  Τηλέμαχος Καμπούρης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Υποδομών και Ενεργειακών Επενδύσεων, Στέφανος Δράκος, Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων & Υπηρεσίας Δόμησης, Τσαμπίκα Κιαχαγιά- Μαγιόγλου Αντιδήμαρχος Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη – Πολιτισμού και Δ.Ε Καλλιθέας, Κώστας Ταρασλιάς, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αλέξανδρος Κολιάδης, Πρόεδρος ΠΡΟΤΟΥΡ- ΔΟΠΑΡ- ΔΕΡΜ.Α.Ε και εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε Λίνδου,  από την πλευρά φορέων Μανώλης Μαρκόπουλος Πρόεδρος ΕΞΡ, ο Διευθυντής ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, Χρήστος Γαμβρούδης, Γιάννης Δημόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος Αναπτυξιακού Οργανισμού “Κολοσσός 2047”, το μέλος ΔΣ του Αναπτυξιακού Οργανισμού “Κολοσσός 2047” Κατερίνα Μανουσάκη

Από την Περιφέρεια συμμετείχαν η υπεύθυνη του The Rhodes Co – Lab στην Ελλάδα Aγγελική Χονδροματίδου, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου Νίκος Λυμπερόπουλος, ο Εκτελεστικός γραμματέας Νίκος Παπασταματίου και η υπεύθυνη επικοινωνίας Βάσια Παπαηλία.

 

Τέλος, από την πλευρά της Price Waterhouse Coopers συμμετείχαν ο Αλέξης Χλωρός, Director, Public policy & Government, ο Δημήτρης Σακίπης, Senior Manager, ESG, Sustainability & Climate Change Lead και η Ιωάννα Γκολέμη, Senior Manager, ESG, Sustainability & Climate Change.