Αθλητικά Ρόδος

Η Ρόδος αγκαλιάζει το μπάσκετ (pics)

Πολλαπλές δράσεις πραγματοποιεί η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, με αφορμή τους αγώνες της Εθνικής Γυναικών με Εσθονία (24/11) και Μ. Βρετανία (27/11) για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2023 στη Ρόδο αυτή την εβδομάδα.

Μαθητές και μαθήτριες από 12 δημοτικά σχολεία συμμετέχουν σε αθλοπαιδίες καλαθοσφαίρισης, στο πλαίσιο του αθλητικού εκπαιδευτικού προγράμματος της Ε.Ο.Κ.

Μεγάλη συμμετοχή είχε και το σχολικό τουρνουά καλαθοσφαίρισης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Κρεμαστής μεταξύ 60 κοριτσιών των δημοτικών σχολείων 1ου Κρεμαστής, 2ου Κρεμαστής, Δημοτικού Σχολείου Παστίδας και Δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου.

Στη Ρόδο βρίσκεται η Εβίνα Μάλτση, υπεύθυνη πλέον για την προώθηση του μπάσκετ γυναικών, η οποία επισκέπτεται δημοτικά σχολεία, τοπικούς συλλόγους και είναι παρούσα και στις προπονήσεις της μικτής Δωδεκανήσου.

Στόχος της είναι να βοηθήσει να αγαπήσουν τα κορίτσια την πορτοκαλί μπάλα και να εισαχθούν σε ακαδημίες Καλαθοσφαίρισης.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο ΚΓ Ιαλυσού και ώρα 20:00 – 21:30 θα πραγματοποιηθεί προπόνηση του Αναπτυξιακού κοριτσιών (ΤΕ Δωδεκανήσου) για αθλήτριες γεννημένες 2007 και 2008. Υπεύθυνος προπονητής του προγράμματος είναι ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου μαζί με τον Γιάννη Παπούλη.

Η εκπαιδευτική εβδομάδα στη Ρόδο θα κλείσει με μια Ημερίδα Προπονητών, την Πέμπτη 24 Νοέμβριου και ώρα 14:30 με 17:30, στο αμφιθέατρο του Ιδιωτικού Σχολείου Ροδίων Παιδεία με θέμα “Ανάλυση του Προγράμματος Ανάπτυξης της ΕΟΚ, οι στόχοι και η προπονητική του υποστήριξη” και ομιλητές τους Κώστα Μίσσα, Κώστα Τσαρτσαρή και Βαγγέλη Ζιάγκο.

Ακολουθεί αντίστοιχη μπασκετική εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη από 28 έως και 30 Νοεμβρίου.